Filip Chudý Kultúra

Voľno po pracovnom nábehu príde vhod: Možnosti na víkendový oddych v Považskej

Prvý klasický pracovno-školský týždeň nového roka sa dostáva do najobľúbenejšej víkendovej časti. Kde sa môžeme v našom meste zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Voľno po pracovnom nábehu príde vhod: Možnosti na víkendový oddych v Považskej
Zdroj: Dnes24.sk

Lyžovanie v Považskej Bystrici

11. – 13. januára, vlek Mašková

Kto má rád aktívnu formu oddychu, toho určite poteší, že lyžiarsky vlek priamo v našom meste bude premávať zadarmo, a to cca nasledovne: v piatok od 14:00 do 16:30, počas soboty a nedele zas od 10:00 do 16:00. Všetko, samozrejme, v prípade ideálneho počasia a dobrých snehových podmienok.

Hokej: Považská Bystrica – Michalovce

11. decembra o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti si skomplikovali boj o postup do play-off, preto sa im určite zídu body aj proti jasnému lídrovi súťaže. Postarajú sa o prekvapenie?

Pašerák

11. januára o 18:30, kino Mier

Clint Eastwood stvárňuje Earla Stona, osamelého 80-ročného muža na mizine s krachujúcim biznisom, ktorý dostane ponuku robiť obyčajného šoféra. Znie to jednoducho, no Earl nevedomky podpísal zmluvu na drogového kuriéra pre mexický kartel. Darí sa mu, a dokonca tak dobre, že náklad sa mu prudko zväčšuje, až mu pridelia dozor. Americká dráma.

Hádzaná: MŠK cup

12. a 13. januára, športová hala

Tento tradičný turnaj bude pre hráčov MŠK dôležitou časťou prípravy pred jarnou časťou. V sobotu o 9:00 nastúpia proti Kopřivniciam a o 18:00 proti Jičínu. V nedeľu o 11:00 ich preveria Nové Zámky. Zvyšné stretnutia turnaja sú naplánované nasledovne: sobota o 11:00 Jičín – Nové Zámky, o 16:00 Kopřivnice – Nové Zámky, nedeľa o 9:00 Kopřivnice – Jičín. Vstup je voľný.

Stolný tenis: Zápasy Považskej Bystrice

12. januára, telocvičňa ZŠ Stred

V stolnotenisovej tretej lige privítajú hráči áčka TTC Považská Bystrica v sobotu najprv o 10:00 Keraming Trenčín B a neskôr o 15:00 Keraming Trenčín C.

Futbal: Trnava – Liptovský Mikuláš

12. januára o 14:00, umelá tráva futbalového štadióna

Úradujúci slovenský šampión a účastník skupinovej fázy Európskej ligy Spartak Trnava, ktorý má vo svojom kádri aj odchovancov nášho futbalu (Martin Chudý, Anton Sloboda, Tomáš Brigant), odohrá jeden zo svojich prípravných duelov aj v Považskej Bystrici.

Nová šanca

12. januára o 18:30, kino Mier

Maya (Jennifer Lopez) oslavuje 43. narodeniny a má jediné želanie – aby po 15 rokoch práce v obchode získala pozíciu vedúcej. Vysnívané miesto však dostane kolega, ktorý má ten správny titul a CV. Pomôže jej narodeninový darček od synovca – dokonale prehľadný a kompletne vymyslený životopis, vďaka ktorému úspešne absolvuje pracovný pohovor vo veľkej firme. Zdá sa, že Maya stojí na prahu svojej novej kariéry… Americká komédia.

Preteky na igelitových vreciach

13. januára o 12:30, Praznov – na Zavaľovči

V Praznove využijú snehovú nádielku na preteky na igelitových vreciach. Ak chcete, choďte si zasúťažiť alebo sa len na to pozrieť.

Spider-Man: Paralelné svety

13. januára o 16:00, kino Mier

Nosiť modro-červenú masku nikdy nebolo nebezpečnejšie! Po tom, čo tínedžera Milesa Moralesa pohryzne rádioaktívny pavúk, musí sa naučiť, ako sa stať Spider-Manom. Pomôže mu v tom Peter Parker a ďalší pavúčí hrdinovia, ktorých diabolský Kingpin preniesol z iných dimenzií. Podarí sa im Kingpina zastaviť skôr, než Brooklyn zhltne čierna diera? Animovaný akčný fantazijný film.

Bohemian Rhapsody

13. januára o 18:30, kino Mier

Queen. Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu a jedinečnú životnú a umeleckú kariéru Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985. Film je oslavou rockovej skupiny Queen, jej hudby a predovšetkým Freddieho Mercuryho, ktorý svojou tvorbou aj životom vzdoroval všetkým stereotypom, vďaka čomu sa stal jedným z najvýraznejších umelcov svojej doby.

Klubová výstava členov fotoklubu Fénix

Kino Mier

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, fotoklub Fénix v spolupráci s PX Centrom pozývajú do kina Mier na výstavu členov fotoklubu FÉNIX. Návštevníci si môžu pozrieť viac ako 50 umeleckých fotografií rôznych žánrov od 15 autorov (Tomáš Benčík, Ľuboš Ďurica, Martin Golej, Tomáš Hlavčo, Miroslav Jakubčík, Helena Kurusová Benčíková, Anna Macháčková, Marián Pentek, Peter Procházka, Marek Pupák, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo). Výstava je sprístupnená do 22. januára 2019 a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM