Filip Chudý Kultúra

Voľné dni už klopú na dvere: Pestrá ponuka akcií v Považskej Bystrici

Počas najbližšieho víkendu by nuda hroziť nemala. Prinášame vám zoznam pútavých akcií, ktoré sa konajú v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Voľné dni už klopú na dvere: Pestrá ponuka akcií v Považskej Bystrici
Zdroj: TASR

Wonder Woman

9. júna o 19:00, kino Mier

Ešte predtým, než sa stala Wonder Woman, podstúpila princezná Amazoniek Diana tréning, ktorý z nej spravil neporaziteľnú bojovníčku. Vyrastala v chránenom ostrovnom raji až do doby, keď na ich ostrove havaroval americký pilot a začal rozprávať o masovom celosvetovom konflikte zúriacom okolo nich. Americký fantazijný film.

Finále hokejbalovej ligy

10. júna o 9:00, hokejbalové ihrisko

Považská Bystrica spozná svojho nového hokejbalového kráľa, keďže vo finále mestskej ligy sa stretli mužstvá HC Kamoši a Grizzlies Milochov, ktoré ešte titul nezískali. Milochov vedie 2:0 na zápasy a o titule môže rozhodnúť už v sobotu. Prípadný štvrtý zápas sa hrá v nedeľu o 11:00.

Beh nádeje

10. júna o 9:45, pri kine Mier

Považskobystrické ulice ožijú v sobotu aj bežeckým podujatím, ktoré je zaradené do športového projektu pre deti a mládež Play Forward. Trasa povedie od kina Mier popri Domanižanke smerom na SNP.

Zápasenie

10. júna o 11:00, športová hala

II. kolo žiackej ligy v zápasení voľným štýlom privíta v sobotu športová hala. Ako sa bude dariť našim talentom na žinenkách?

Exhibičný futbalový zápas

10. júna o 14:30, futbalový štadión

Tejto exhibície sa zúčastnia hokejisti z NHL, KHL, našej hokejovej ligy a tiež MŠK Považská Bystrica. Prídu napríklad Andrej Meszároš, Andrej Sekera, Dominik Graňák a ďalší.

Považská rockuje fest

10. júna o 18:00, ihrisko za krytou plavárňou

Po exhibičnom futbale môžete zostať vo futbalovom areáli, stačí sa len presunúť na tréningové ihrisko za krytou plavárňou, kde bude večerný koncert šiestich kapiel: Arzén, Seven, Rage Against the Machine, Blink 182 a Vox Tristanum.

Záhradníctvo: Rodinný priateľ

10. júna o 19:00, kino Mier

Najväčší projekt autorskej dvojice Hřebejk/ Jarchovaský. Rodinný priateľ je prvým z filmov z trilógie Záhradníctvo, rodinnej ságy, ktorá časovo predchádza kultovej snímke Pelíšky. Film je príbehom lásky, ktorá nesmela byť naplnená. Rozpráva príbeh o vernosti, túžbe, vine a láske, o odchodoch a návratoch, o rodine, rodičoch a deťoch. Je to rodinný portrét videný pohľadom žien, ktoré dal dohromady sám osud.

Detská cukráreň

11. júna o 9:30, Detský charitný dom

Na záhrade Detského charitného domu na SNP bude od 9:30 do 18:00 podujatie Detská cukráreň, na ktorom od 15:00 koncertne vystúpi Mirka Miškechová.

Futbal: Považská Bystrica – Košeca

11. júna o 10:00, futbalový štadión

Futbalisti MŠK Považská Bystrica už síce majú istý postup do piatej ligy, ale pred sebou ešte domácu rozlúčku s touto sezónou, keď v šlágri kola privítajú tretiu Košecu. Príďte sa s chalanmi rozlúčiť a poďakovať im za postup!

Deep: Dobrodružstvo pod hladinou

11. júna o 16:00, kino Mier

Malý veľký hrdina oceánu. Malá chobotnička Deep je všetko, len nie záchranca. Neposedný, tvrdohlavý, všetko ale naozaj všetko si chce vyskúšať. Táto animovaná komédia do kín prináša podvodnú zábavu na viac než jeden nádych.

Čo sme komu urobili?

11. júna o 19:00, kino Mier

Štyri svadby a dvaja na umretie. Na živote je krásne to, že sa v ňom nedá nič dopredu naplánovať. Napríklad Verneuilovci si boli istí tým, že sa ich štyri nádherné a inteligentné dcéry vydajú na výnimočných mužov. A výsledok? Tým je táto francúzska komédia.

Miroslav Ješko: Z mojich ciest

Kino Mier

Výstava fotografií považskobystrického rodáka s podtitulom Egypt a výber cestovateľských fotografií. V kine Mier si ju môžete pozrieť do 30. júna v nasledovných časoch: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Oceňovali úspešné Slovenky: V elitnej spoločnosti aj Sima Martausová z Považskej

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM