Filip Chudý Samospráva Komunálne voľby

Volebný boj začína: Považská Bystrica má prvého kandidáta na primátora

Rok 2022 má prívlastok volebný. Doteraz sa o menách kandidátov na primátora len šepkalo, no prvý už vyšiel s kožou na trh.

Ilustračný obrázok k článku Volebný boj začína: Považská Bystrica má prvého kandidáta na primátora
Zdroj: Facebook.com/Maroš Chudovský

Na jeseň sa budú konať komunálne voľby, v ktorých si ľudia budú voliť nových županov, primátorov, starostov a poslancov. Predvolebný boj sa pomaly rozbieha aj v Považskej Bystrici, pričom oficiálne známy je už prvý kandidát na primátora.

Potvrdený chýr

Je ním 33-ročný Maroš Chudovský, ktorý plánuje kandidovať ako nezávislý.

V kuloároch sa ako možný kandidát spomínal už vyše roka, pričom tieto šumy sa teraz potvrdili a v týchto dňoch začal oficiálne kampaňovať. Naplánované má prvé mítingy vo vybraných častiach mesta.

Politické skúsenosti podľa zverejneného životopisu zbieral na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, pôsobil ako diplomat v Bruseli a zástupca veľvyslanca SR v Politickom a bezpečnostnom výbore Rady EÚ.

Mohlo by vás zaujímať

Kto ho podporuje?

Z titulu tejto svojej funkcie v Považskej Bystrici prvýkrát verejne vystúpil koncom februára, keď v Kultúrnom centre Cooltajner spolu so štátnym tajomníkom a bývalým neúspešným kandidátom na primátora Jurajom Smatanom diskutovali o situácii na Ukrajine. Bola to jedna z posledných akcií Cooltajnera v považskobys­trickom dome kultúry, keďže o týždeň na to v ňom vypli elektrinu a v minulých dňoch im mesto doručilo kvôli chystanej rekonštrukcii výzvu na vypratanie priestorov do 10 dní.

Práve dvaja predstavitelia Cooltajnera sú na stránke prvého známeho kandidáta na primátora oficiálne predstavení (okrem iných) ako jeho podporovatelia – riaditeľ Tomáš Bořuta a líderka komunít Daniela Barbosová (zároveň aj mestská poslankyňa za koalíciu SaS, OĽaNO, PS, Zmena zdola, DÚS, Nova).

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM