Filip Chudý Rôzne

Vlek v Považskej po rokoch funkčný, navyše ZADARMO: Prevádzkové hodiny vnútri!

Považskobystrický lyžiarsky vlek po dlhšej pauze opäť privítal lyžiarov a tohtoročná sezóna na ňom začala. Aké sú podmienky na lyžovanie?

Ilustračný obrázok k článku Vlek v Považskej po rokoch funkčný, navyše ZADARMO: Prevádzkové hodiny vnútri!
14
Galéria

S tuhými mrazmi dorazila počas predĺženého víkendu do nášho mesta aj lyžiarska sezóna. Lyžiarsky vlek Mašková medzi Rozkvetom a Ulicou slovenských partizánov po dlhšej pauze opäť premával. Ako prezradila hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková starostlivosť aj prevádzku vleku má mesto zazmluvnené, mesto pritom za túto službu platí ročne 950 eur.

Ako ďalej prezradila, prevádzkar pred začatím prevádzkovania lyžiarskeho vleku musí upraviť vzniknuté nerovnosti na lyžiarskom svahu a priebežne upravovať lyžiarsky svah počas celej zimnej sezóny tak, aby bol zjazdný a bola zabezpečená bezpečnosť jeho užívateľov. „Prevádzkar tiež vykonáva na lyžiarskom vleku všetky opravy, bežnú údržbu, ale aj opravy spojené s výmenou jednotlivých častí, ktoré sa opotrebovali a zabezpečuje na vlastné náklady revíziu lyžiarskeho zariadenia pred začiatkom zimnej sezóny,“ doplnila Kováčiková.

Prevádzkovanie vleku je zabezpečované od 9. decembra 2016 do 31. marca 2017, a to v piatok od 14:00 do 16:30, počas víkendov od 10:00 do 16:00 a individuálne v týždni, vždy v závislosti od poveternostných podmienok. No a práve v piatok prvýkrát v tejto sezóne lyžiarsky vlek fungoval.

„V piatok tu bolo prvých sedem lyžiarov a snoubordistov, v sobotu už 20 a v nedeľu asi 15. Ak počasie dovolí, vlek bude fungovať opäť od piatka do nedele. Na svahu dlhom 200 m je asi 15 cm snehu,“ uviedol prevádzkovateľ lyžiarskeho vleku Emil Ďurajka.

Ako ďalej prezradil, vlek premáva opäť po dvoch rokoch, keďže minulá sezóna to nedovolila, pričom tá predtým bola tiež veľmi krátka. Žiadne vstupné sa neplatí, vlek premáva pre lyžiarov zadarmo. „Lyžiarsky svah v Považskej Bystrici je skôr doplnkovou službou, nemá za cieľ byť komerčným lyžiarskym svahom. Určený je skôr pre lyžiarov začiatočníkov a rodiny s deťmi,“ dodala mestská hovorkyňa.

Lyžiarska sezóna v Považskej otvorená: Zábery z prvého víkendu
14
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Úvod roka v Považskej Bystrici: Ktoré správy najviac zaujali?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM