Rôzne

Vlaky RegioJet v Považskej nebudú zastavovať: Čo k tomu dopravcu viedlo a od kedy sa musíme pripraviť na zmenu?

Obľúbené vlaky RegioJet v našom meste už čoskoro nezastavia. Zistili sme, prečo sa tak stalo, kedy by sa mohli tieto spoje obnoviť a aké ďalšie opatrenia sa ľudí dotknú.

Ilustračný obrázok k článku Vlaky RegioJet v Považskej nebudú zastavovať: Čo k tomu dopravcu viedlo a od kedy sa musíme pripraviť na zmenu?
Zdroj: TASR

Považskobystričania si obľúbili vlaky spoločnosti RegioJet, ktoré v našom meste zastavovali na trase Bratislava – Košice. Z každého smeru v našom meste stáli tri žlté expresy denne, ale tento jav už vraj dlho nepotrvá. Takáto Jóbova zvesť sa šírila naším mestom v ostatných dňoch, preto sme sa ju rozhodli overiť.

„Bohužiaľ musíme informovať o zmenách v cestovnom poriadku na trasách Bratislava – Košice, ktoré budú v platnosti od 12. júna 2016. V novom cestovnom poriadku sme v dôsledku rozsiahlych opráv na železnici v danom úseku boli nútení pristúpiť k dvom obmedzeniam v zastavovaní vlakov RegioJet na trase Bratislava – Košice. Od 12. júna nebudú žlté expresy zastavovať v Považskej Bystrici a od 1. júla 2016 bude na stanici zrušené predajné miesto. V stanici Štrba nebudú od 12. júna zastavovať spoje RJ 401 a RJ 404,“ informoval nás o zmenách tlačový hovorca RegioJet Aleš Ondrůj.

Ako ďalej uviedol hovorca uvedené zmeny dopravcu veľmi mrzia a majú byť spôsobené rozsiahlymi výlukami na trati a prebiehajúcou modernizáciou koridoru v úseku Považská Bystrica – Žilina.

„Spolu so štátnym správcom železničnej infraštruktúry (ŽSR) sme hľadali riešenie, ktoré by v čo najmenšej miere obmedzilo cestujúcich. Ako náhle budú práce na trati ukončené, sme pripravení tieto zmeny prehodnotiť,“ povedal nám Aleš Ondrůj.

So zmenou grafikonu dochádza súčasne k niekoľkominútovým posunom odchodov a príchodov jednotlivých spojov. No tieto zmeny sa netýkajú autobusov RegioJet, ktoré prechádzajú Považskou Bystricou, čo nám potvrdil tlačový hovorca spoločnosti.

Môže vás zaujímať:

Šoltésova ulica sa dočkala veľkej dopravnej zmeny: Kedy sa na nej môže parkovať? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM