Filip Chudý Futbal Video

Víťazná radosť v pravý čas: Veľké považské derby pre Bystričanov! VIDEO

Futbalová rivalita medzi Považskou Bystricou a Púchovom sa obnovila, pričom má aj prvého víťaza. Hrdinom bol mladý tínedžer.

Ilustračný obrázok k článku Víťazná radosť v pravý čas: Veľké považské derby pre Bystričanov! VIDEO
Zdroj: Milan Kováčik

V závere minulej sezóny sa po dlhých rokoch odohralo veľké považské derby medzi Považskou Bystricou a Púchovom, ktoré skončilo 1:1. Žreb novej sezóny spároval najbližšie okresné mestá na Považí už do 4. kola, pričom sa opäť hralo na našom štadióne. Tentoraz sa ale body nedelili, pretože Považskobystričania zvíťazili 2:0. A nielenže si pripísali prvú ligovú výhru v novej sezóne, ale navyše Púchovčanom uštedrili vôbec prvú prehru.

„Bol to pre nás ťažký zápas, keďže Púchov má skúsený káder, pričom my sme postavili viacerých mladíkov. A hoci bol súper podľa mňa favorit a dlho to vyzeralo na remízu, nám pomohla úspešná štandardka, ktorá to celé rozhodla. Sme veľmi radi, že prvá výhra prišla práve v derby, navyše nás potešila aj slušná návšteva. Verím, že nás prvé tri body nakopnú a dostaneme sa v tabuľke do pokojných vôd,“ povedal náš tréner Jaroslav Vágner.

Ten zároveň dúfa, že prvá výhra môže celé mužstvo naštartovať a tiež prikloniť šťastenu na našu stranu, keďže v prvých troch kolách sa od nás odklonila. „Môže to našich mladých chalanov povzbudiť. Veď máme jedno z najmladších mužstiev v súťaži a ešte to nejaký čas potrvá, kým si všetko ideálne sadne. Myslím si, že okrem Nových Zámkov budú všetky ostatné tímy v tejto súťaži vyrovnané a budú rozhodovať detaily. Nám urobila škrt cez rozpočet aféra okolo Lukáša Mravca. Ešte čakáme, ako sa to celé vyvinie. On tvrdí, že je nevinný, pričom teraz ide obhajovať svoju nevinu na SFZ. Ak sa to vyrieši, mohol by nás ešte na jeseň posilniť, no ak nie, káder sa bude dopĺňať potom asi až v zime,“ konštatoval považskobystrický tréner.

Vágner nemohol v derby počítať s Gambošom, ktorý má zápal na nohe. A tiež zo Slávikom, ktorého trápila choroba. No zabrali iní, najviac Jakub Borovička, ktorý na prvý gól prihral a druhý strelil sám. „Zápas bol vyrovnaný, ale v závere sme ho strhli na našu stranu, keď sme zaznamenalili dva góly. Teší ma, že som k tomu pomohol gólom aj asistenciou. Na prvý som nacentroval z priameho kopu, pričom Matej Zavadzan parádne zavesil. Pred druhým sa ku mne na hranici pokutového územia dostala lopta a už som len zakončil,“ opísal náš 18-ročný hráč.

Zdroj: Dnes24.sk

Najbližšie hráme v poslednú augustovú stredu pohárový zápas v Pate. Tréner MŠK avizuje, že v ňom urobí viacero zmien v zostave, aby dostali šancu aj ďalší hráči. Je pravdepodobné, že počas jesene sa budú prekladať niektoré zápasy Považskej Bystrice kvôli reprezentačným povinnostiam viacerých našich hráčov, ktorí majú hrať za západoslovenský výber. No prvé dva septembrové súboje vo Veľkých Ludinciach (2. 9.) a doma proti Šali (8. 9. o 16:00) by mali byť ešte podľa pôvodného plánu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM