Filip Chudý Rôzne

Visolajčania vo voľbách rozhodli: Mená nového starostu i poslancov

Necelé dva roky po komunálnych voľbách sa konal vo Visolajach ďalší volebný boj. Takto to dopadlo.

Ilustračný obrázok k článku Visolajčania vo voľbách rozhodli: Mená nového starostu i poslancov
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V doplňujúcich voľbách na post starostu sa v obci Visolaje bola volebná účasť 66,71 percenta. Informoval o tom Štatistický úrad Slovenskej republiky na svojej stránke.

Voľby starostu

Novým starostom sa stal podľa zverejnených výsledkov nezávislý kandidát Peter Janík, ktorý dostal 212 hlasov (42,06 percenta).

Druhá v poradí Ľubomíra Chlebanová (nezávislá) získala 126 hlasov. Miroslav Trnka (KDH) dostal 91 hlasov, Ľubomír Palkech (nezávislý) 32 hlasov, Marian Meliš (nezávislý) 22 hlasov a Michal Janek (Národná koalícia) 21 hlasov.

Poslanci

Vo Visolajach sa volili tiež štyria poslanci. Z dvanástich kandidátov uspela táto štvorica: Martin Kabzan (KDH) 280 hlasov, Jozef Krško (KDH) 203 hlasov, Miroslav Moško (KDH) 187 hlasov a Rudolf Osrman (nezávislý) 185 hlasov.

Visolaje si volili nového starostu po tom, ako sa Vincenc Hrenák (nezávislý) k 30. júnu 2020 vzdal funkcie, pričom ako dôvod uviedol pretrvávajúce zdravotné problémy. Zaujímavosťou je to, vo februári 2020 mu obecné zastupiteľstvo znížilo plat na základný. V ostatných mesiacoch sa navyše vzdalo funkcie aj viacero poslancov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM