Filip Chudý Kultúra

Víkend v Považskej a okolí prichádza: 10 tipov na akcie, ako ho možno stráviť

Ak hľadáte inšpiráciu na najbližší víkend, potom vám môže pomôcť tento zoznam desiatich pútavých podujatí, ktoré budú v našom meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Považskej a okolí prichádza: 10 tipov na akcie, ako ho možno stráviť
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Veselo pri fontáne

12. augusta o 18:00, fontána za kinom Mier

V piatok sa pri fontáne uskutoční koncert hudobných skupín Ščamba, Kochanski a Tiktici. Moderovať bude Števo Hruštinec. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

Koncert FS Považan

12. augusta o 20:00, pred Domom kultúry

Pred Domom kultúry to bude tento týždeň trochu koncertné, pretože v piatok príde na projekt CoolTajneR zahrať folklórny súbor Považan.

Dance night

12. augusta, LIFE music club

V piatok bude v „lajfku“ v znamení tých najlepších a najväčších party hitov, o ktorých zahranie sa postará DJ Majco. Kto sa chce zabaviť po náročnom týždni, vie, kam by mal zájsť.

Noc hradov a zrúcanín 2016

13. augusta o 17:00, Považský hrad

V programe vystúpia postupne sokoliari FALCONARII, harmonikári z FS Limbora, bude aj divadelné predstavenie Skrotenie zlej ženy v podaní DS Commedia Poprad a na záver príde prezentácia Združenia hradu Bystrica, plus ďalší bohatý sprievodný program.

Futbal: Považská Bystrica – Dolné Kočkovce

14. augusta o 14:30, futbalový štadión

V nedeľu odohrajú futbalisti MŠK Považská Bystrica prvé domáce súťažné stretnutie v novej sezóne. V úvodnom kole remizovali na pôde konkurenta v boji o postup v Tuchyni 1:1 a v domácom prostredí by chceli dosiahnuť prvé víťazstvo v novom ročníku.

Hľadá sa Dory

14. augusta o 16:00, kino Mier

V animovanej komédii Hľadá sa Dory sa do kín vracia obľúbená modrá rybička Dory. Spokojne si nažíva na koralovom útese s priateľmi Nemom, jeho otcom Marlinom a stále trpí výpadkami pamäte. Jedného dňa si však z ničoho nič spomenie, že kedysi a kdesi mala a stratila svojich rodičov.

Plevnický dychfest

14. augusta o 16:00, areál TJ Plevník-Drienové

Obec Plevník-Drienové, dychová hudba Hoľazňanka a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pozývajú na 4. ročník Plevnického dychfestu, na ktorom sa predstaví päť dychových skupín.

Letné kino: Môj otec bankár

14. augusta o 20:30, pred Domom kultúry

Projekt CoolTajneR ponúkne v nedeľu večer ďalší film v rámci letného kina, tentoraz to bude snímka s názvom Môj otec bankár. Film zobrazuje emotívny príbeh o mužovi, ktorý pod vplyvom veľkých zmien stratil sám seba a o dcére, ktorá túži nájsť ho.

Mama: Výstava fotiek Paulíny Kvaššayovej

Pred Domom kultúry

Počas celého týždňa si budete môcť pozrieť výstavu mladej považskobystrickej fotografky Paulíny Kvaššayovej, ktorá urobila čierno-biele umelecké fotky mamičiek s ich deťmi.

Klubová výstava 2016

Kino Mier

Výstava fotografií členov Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici: Tomáš Benčík, Branislav Brehovský, Martin Brojo, Ľubomír Červenec, Emil Chudý, Ľuboš Ďurica, Tomáš Hlavčo, Helena Kurusová, Anna Macháčková, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo. Výstava potrvá až do 31. augusta. Pozrieť si ju môžete počas víkendu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Využite letný čas aktívne: TOP 5 miest na piknik v okolí Považskej

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM