Filip Chudý Kultúra

Víkend je predo dvermi: Čo ponúka v Považskej Bystrici?

Nasledujúci víkend ponúka viaceré akcie, ktoré môžu Považskobystričania a tiež ľudia z okolia navštíviť. Kde a kedy sa konajú tie najzaujímavejšie?

Ilustračný obrázok k článku Víkend je predo dvermi: Čo ponúka v Považskej Bystrici?
Zdroj: pixabay.com

Cirkus Metropol

18. – 21. októbra o 17:30, parkovisko oproti autobusovej stanici

Do nášho mesta prišli aj cirkusanti. Vystupovať tu budú až do nedele. Vo štvrtok a v piatok začnú predstavenie o 17:30, v sobotu o 15:00 a v nedeľu o 11:00.

Zbaľ sa a poď do Kolumbie

19. októbra o 17:30, Vlastivedné múzeum

Tradičné cestovateľské stretnutie nás tentoraz zavedie do Kolumbie. O krajine farieb, vôní, kvetov a otvorených sŕdc i o tom, ako sa cestuje s malými deťmi po Južnej Amerike porozpráva Danka Barbosová.

Krst CD Mirky Miškechovej

19. októbra o 18:00, areál SZUŠ STELLA na Hlinách

Piatkový krst CD Mirky Miškechovej bude spojený s koncertom, na ktorom sa okrem Mirky predstavia Peter Šípek (gitara), Vladimír Košút (percusie) a Denis Kolek (spev, gitara).

Zlé časy v El Royale

19. októbra o 18:30, kino Mier

Tento kedysi obľúbený hotel hollywoodskými celebritami má svoje slávne časy dávno za sebou. Jeho slávu pripomínajú len čiernobiele fotografie slávnych hostí na stenách, chátrajúci luxusný interiér, veľký jukebox so starými šlágrami a neurotický zamestnanec, ktorý sám všetko udržuje v chode. Keď sa v jednom dni v hoteli zíde päť hostí, je to podozrivé. Americký mysteriózny triler.

Hokejbal: Zápasy Považskej Bystrice

20. a 21. októbra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Pred reprezentačnou prestávkou čaká na hokejbalistov Považskej Bystrice domáci dvojzápas. V sobotu privítame Vrútky a v nedeľu Martin, čo sú aktuálne prvé dve mužstvá tabuľky. Obstojíme v náročnom programe?

Považské železnice

20. októbra o 14:00, telocvičňa ZŠ SNP

Klub železničných modelárov Považia organizuje výstavu 50-metrového modulového koľajiska v mierke H0 1:87 s edukatívnym podtitulom Považské železnice. Výstava potrvá do 17:30 a je zdarma.

Zrodila sa hviezda

20. októbra o 18:30, kino Mier

Ostrieľaný muzikant Jackson Main objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally. Tá už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala…kým ju Jack neprinúti vyjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi. Americká hudobná dráma.

Latino párty Marco Pillo Salsa Band (živá hudba)

20. októbra o 21:00, Havana music club

Obľúbené latino poduajtie opäť prichádza. Tentokrát so živou latino hudbou podaní kapely Marco Pillo Salsa Band.

Futbal: Považská Bystrica – Nitra B

21. októbra o 10:00, futbalový štadión

Považskobystričania odohrali počas víkendu najvydarenejší súboj, keď jasne porazili trnavskú rezervu. Teraz k nám príde tá spod Zobora, ktorá je lídrom tretej ligy. Vyhráme prvýkrát v ligovej sezóne dva zápasy za sebou?

Cyklo quest: Najzábavnejšia súťažná cyklojazda Považskou!

21. októbra o 14:00, Cooltajner

Cooltajner v spolupráci s Pod klobúkom vás pozývajú na jesenný Cyklo quest. Čo to je? Kopec cyklistiky, zábavy a súťaženia.

Tajomstvo domu s hodinami

21. októbra o 16:00, kino Mier

Keď sa 10-ročný Lewis dozvie, že sa musí presťahovať k svojmu strýkovi, netuší aké magické dobrodružstvo ho čaká. Jeho novým domovom sa stane rozľahlé starodávne sídlo, v ktorom, ako čoskoro zistí, sa dejú veľmi čudné veci. Strýko a jeho susedka sú totiž čarodejníci a už dlho sa snažia rozlúštiť tajomstvo strašidelných hodín, tikajúcich v stenách domu. Rodinný fantazijný film.

Toman

21. októbra o 18:30, kino Mier

Toman bol mužom mnohých tvárí a mien, šéfom zahraničnej rozviedky a bezškrupulóznym obchodníkom a kariéristom. Bol poverený zásadnou úlohou – zohnať peniaze, ktoré komunistom vyhrajú voľby. A Toman peniaze zohnať vedel. Pre seba, pre rodinu i pre stranu. Šmelina, vydieranie, obchody s vojnovými zločincami aj ich obeťami. Historická dráma.

Ľuboš Ďurica: Nepál

Kino Mier

Autorská výstava fotografií považskobystrického autora venovaných Nepálu. Výstava potrvá do 17. novembra a pozrieť si ju môžete nasledovne: pondelok až piatok 8:00 – 16:00, streda 8:00 – 18:00, v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM