Filip Chudý Rôzne

VIDEO a FOTO: Považskobystrické mamičky roztancovali pešiu zónu

Považská Bystrica sa zapojila do medzinárodných podujatí, ktoré sa týkajú mamičiek a malých detí. Čo sa dialo na pešej zóne?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO a FOTO: Považskobystrické mamičky roztancovali pešiu zónu
Zdroj: Dnes24.sk

Aj v Považskej Bystrici prebieha Medzinárodný týždeň nosenia detí a Európsky týždeň dojčenia. Pri tejto príležitosti sa v našom meste koná viacero akcií. Tú štvrtkovú na pešej zóne pri Troch vežiach si určite všimli aj nezainteresovaní, ktorí išli náhodou okolo, keďže minimálne hraná hudba ich musela upozorniť na to, že sa niečo deje.

Čítajte tiež: Považskobystrické mamičky vychádzajú do ulíc: Chystá sa niečo veľké!

Na mieste bol pripravený infostánok, kde sa mamičky mohli dozvedieť viacero vecí o tom, ako nosiť dieťa v šatke, aké nosiče prípadne použiť, resp. čo mať oblečené, keď sa nosí dieťa. „Robíme to preto, že sme tu väčšinou matky, ktoré sme si zažili ten pocit blízkosti s dieťatkom v šatke a chceme túto informáciu posunúť ďalej,“ prezradila laktačná poradkyňa občianskeho združenia MAMILA Daniela Barbosová.

Tanec na pešej zóne

Salsa na pešej zóne: Mamičky to roztočili
1
Galéria

No na pešej zóne sa nerozdávali len rady, ale prvýkrát počas existencie tohto podujatia v Považskej Bystrici sa priamo na pešej zóne aj tancovalo. Mamičky majú v našom meste každý piatok doobeda v Centre voľného času podporné stretnutia dojčenia a nosenia, pričom v rámci týchto stretnutí býva občas aj tanec, prípadne cvičenie s detičkami v šatkách.

„Teším sa z toho, že tento rok okrem infostánku sa prvýkrát na našom podujatí tancuje aj salsa, keďže lektori Miška a Števo zo Salsa Cubana PB prijali pozvanie,“ povedala Daniela Barbosová.

Počasie náladu nepokazilo

Podľa jej slov tie považskobystrické mamičky, ktoré pozná, držia spolu, čo potvrdilo aj toto podujatie. „Mamičky sa bavili, čo je super. No keďže bolo chladnejšie a aj počasie zradnejšie, nebola účasť až taká, ako po minulé roky. Ale myslím, že dobrú náladu to nikomu nezobralo a všetci sú spokojní a usmiati,“ dodala Barbosová.

Mamičky na pešej zóne: Zábery z podujatia
5
Galéria

Považskobystrický program Medzinárodného týždňa nosenia detí a Európskeho týždňa dojčenia vyvrcholí v sobotu o 15:00 na Kalvárii prechádzkou, piknikom a opekačkou, zraz záujemcov je na ihrisku pri vežiakoch na Lánskej o 14:30.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nové ihriská pre všetkých v Považskej: Pomohli aj mladé rodiny, FOTO

Ďalší víkend pred nami: 10 zaujímavých podujatí v Považskej Bystrici a okolí

Rekordný Horomil Fest: Považská Bystrica zažila nevšedný festival, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM