Filip Chudý Kultúra

Vianočný týždeň plný možností zábavy: Výber toho najlepšieho z Považskej

Začal sa týždeň, na ktorého konci budú Vianoce, no dovtedy máte šancu sa odreagovať aj inak, ako v rodinnom kruhu. Čo sa v našom meste koná?

Ilustračný obrázok k článku Vianočný týždeň plný možností zábavy: Výber toho najlepšieho z Považskej
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy

19. – 21. decembra o 10:00, pred kinom Mier

Príjemnú vianočnú atmosféru podporia tradičné vianočné trhy. V pondelok od 16:00 je pripravený aj kultúrny program (SZUŠ Stella, FSk Štepnícka skala, FSk Praznovanka, FSk Manínec), no hlavne každý deň až do stredy množstvo stánkov.

Vianočný kapor, Stretnutie strašidiel

19. decembra o 17:00, ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa organizuje v ateliéri Milana Sládka sériu podujatí s názvom Vianočka podľa Imra. Ide o vystúpenia žiakov literárno – dramatického DDS Imro a tanečného súboru. V pondelok sú pripravené dve predstavenia: Vianočný kapor a Stretnutie strašidiel. V oboch prípadoch ide o autorské divadlá.

Líza, líščia víla

19. decembra o 18:30, kino Mier

Líza je ošetrovateľkou vdovy po japonskom veľvyslancovi. Jej jediným priateľom je duch japonského popového speváka a na svoje tridsiate narodeniny sa rozhodne, že nájde svoju životnú lásku. Avšak všetci jej obdivovatelia zomierajú pri rôznych kurióznych nehodách hneď na prvom rande. Líza príde k záveru, že je líščou vílou. Tá je podľa japonskej mytológie démon, ktorý muža najprv zvedie a následne zavraždí. Je to ale naozaj tak?

Predstavenie tanečného odboru

20. decembra o 17:00, ZUŠ IWK

Posledným predstavením v ZUŠ Imra Weinera Kráľa v podaní žiakov literárno – dramatického DDS Imro a tanečného súboru v rámci série podujatí Vianočka podľa Imra bude predstavenie tanečného odboru.

Hádzaná: Považská Bystrica – Pezinok

21. decembra o 18:00, športová hala

Považskobystričania budú v poslednom zápase tohto roka hostiť Pezinčanov. Ako dopadne rozlúčka s úspešnou jesennou časťou tejto sezóny?

Bassession x-mass party

23. decembra o 21:00, Subway club

Pravidelne nepravidelná drum and bass party Bassession už v piatok. Ide o predvianočnú edíciu, na ktorej zahrajú lokálni dídžejovia Myko a Stoic.

Life house 2016

23. decembra, LIFE music club

Piatok prichádza párty novinka s hosťami DJ Sukovach a DJ Emtydee, ktorých podporí DJ Sunday. Ak sa chcete zabaviť v noci na Vianoce, máte šancu.

Ľuboš Ďurica: Svadobné emócie

Kino Mier

Práve prebieha autorská výstava fotografií člena Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici Ľuboša Ďuricu, ktorá potrvá do 20. januára. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok a utorok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00.

Peter Šipoš – Retrospektíva

MG art galéria

Výstava tohto autorka potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika do stredy 30. januára a je spojená s predajom diel. Ide o sklo, objekty a obrazy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Top 5 správ týždňa: Čo najviac zaujalo Považskobystri­čanov?

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM