Rôzne Video

Veľmi smutná správa: Zomrel známy učiteľ a astronóm Marián Mičúch

Bohužiaľ, dlhoročný učiteľ a zástupca riaditeľa na priemyslovke v Považskej Bystrici a tiež miestny astronóm Marián Mičúch nás navždy opustil.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Stredná priemyselná škola v Považskej Bystrici na svojej stránke oznámila, že „nás dňa 28. júna 2020 navždy opustil náš bývalý kolega Ing. Marián Mičúch. Odišiel skvelý a múdry človek, jeden z dôležitých pilierov SPŠ v Považskej Bystrici.“

Pôsobil na nej 36 rokov

Škola ďalej uviedla, že s priemyslovkou bol spätý už od svojich študentských čias. „V roku 1976 úspešne absolvoval štúdium na našej škole, kde sa neskôr vrátil ako učiteľ odborných strojárskych predmetov,“ ozrejmili.

„V roku 1999 bol vymenovaný do funkcie zástupcu riaditeľa školy, v ktorej pôsobil až do odchodu na dôchodok. V tejto funkcii neustále pomáhal vytvárať fungujúci organizačný systém, ktorý posúval vpred kvalitu vzdelávania a výchovy na škole, kde pôsobil 36 rokov,“ píše sa na webe považskobystric­kej SPŠ.

Ocenený učiteľ a nadšený astronóm

Bol učiteľ plný odhodlania a optimizmu, ktorý si veľmi rýchlo získal uznanie žiakov i kolegov. „Vždy pohotovo reagoval na nové trendy vo vyučovaní strojárskych predmetov a grafických systémov. Mnoho absolventov našej školy mu vďačí za kvalitnú prípravu na vysokú školu aj do praxe v oblasti grafických systémov,“ doplnili.

Za významný podiel na rozvoji výchovy a vzdelávania bol v roku 2018 ocenený ministerkou školstva, vedy výskumu a športu Slovenskej republiky medailou sv. Gorazda. Ako nadšený astronóm a astrofotograf sa venoval vo svojom voľnom čase Astronomickému klubu Juraja Bardyho Plevník – Drienové, ktorého bol predsedom.

Česť jeho pamiatke.

Vo videu si môžete pozrieť spomienku na neho.

Viac o jeho práci v odkazoch nižšie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM