Filip Chudý Futbal

Veľký úspech Považskobystričaniek: Historický jesenný titul aj po omladení

Po mužoch dokázali jesenný titul získať aj považskobystrické ženy. Spokojnosť v tíme znásobuje fakt, že ide o prvý takýto úspech v histórii.

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech Považskobystričaniek: Historický jesenný titul aj po omladení
Zdroj: MŠK Považská Bystrica

Vo futbalovom klube MŠK Považská Bystrica môže vládnuť po jeseni so seniorskými kategóriami maximálna spokojnosť. Veď po mužoch si jesenný titul zabezpečili aj ženy. Tie zakončili úspešnú jeseň víkendovou výhrou 4:2 na prievidzsko-handlovskej pôde, čím potvrdili prvé miesto v druhej ženskej lige skupine B o skóre pred Topoľčanmi.

Tréner považskobystrických futbalistiek Michal Sárinec vyslovil s prvou časťou sezóny spokojnosť, veď Považskobystričanky vôbec prvýkrát v histórii trónia po jeseni na prvom mieste. „Naše najlepšie umiestnenie bolo doteraz celkové druhé miesto spred dvoch sezón, lenže vtedy nebola súťaž tak kvalitná, ako je teraz,“ prezradil Sárinec.

„Človek vždy musí byť spokojný s prvým miestom, hoci stále je to len polovica súťaže. My sme navyše pred sezónou omladili káder, čiže o to sme spokojnejší. No súťaž je vyrovnaná, prvých sedem tímov je silných, pričom aj ďalšie dve sú schopné obrať o body silnejších,“ povedal Michal Sárinec.

Ničili ich zranenia

V minulej sezóne skončili Považskobystričanky na celkovom piatom mieste, tím sa v lete omladil, no aj tak prišiel tabuľkový posun, s čím je tréner spokojný. „Bolo to spôsobené tým, že z družstiev v tejto súťaži sme mali najlepšie žiačky, pričom prišli aj dievčatá, ktoré hrávali za chlapčenské mužstvá na dedinách. Sú šikovné, čo sa proste prejavilo, ale tiež sa majú stále v čom zlepšovať,“ vyjadril sa tréner žien MŠK.

Podľa jeho slov získali na jeseň viac bodov, ako sa predpokladalo, pričom prehrali len dva ligové zápasy. No viac ako prehry mrzeli trénera na jeseň zdravotné problémy tímu. „Málo zápasov sme odohrali v plnej sile, keďže nás dosť ničili zranenia, čo vyvrcholilo zranením Barbory Valovej, ktorú čaká dlhá pauza od futbalu,“ konštatoval Sárinec.

Teraz nasleduje aj pre naše ženy zimná prestávka, keď najbližší ligový zápas na ne čaká až v marci v Ružomberku, kde začnú jarný boj o celkové prvenstvo, aj keď víťazstvo v súťaži nebude podmienkou. „Boli by sme zlí športovci, kedy sme nechceli vyhrávať. Preto chceme skončiť na prvom mieste, ale nebude to podmienka. Ak by sa nám to nepodarilo, svet sa nezrúti,“ dodal Sárinec.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Reprezentačný zraz v našom meste: Považská s výrazným zastúpením, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM