Filip Chudý Hádzaná

Veľké zlyhanie Považskobystričanov: Tréner hovorí o najťažšej prehre v kariére!

Hádzanári MŠK Považská Bystrica boli po jasnej domácej výhre nad Hurry-Up jednou nohou vo štvrťfinále európskeho pohára, lenže stalo sa nečakané.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zlyhanie Považskobystričanov: Tréner hovorí o najťažšej prehre v kariére!
Zdroj: Barbora Talačová

Považskobystrickí hádzanári odohrali jeden z najhorších duelov minimálne tejto sezóny, v ktorom prehrali v rámci osemfinále Vyzývacieho pohára na pôde holandského JMS Hurry-Up 19:32, čím prišli o postup do štvrťfinále, ktorý mali po domácej výhre 30:19 na dosah. Tréner Václav Straka to považuje za draho vykúpenú skúsenosť, z ktorej si ale musia zobrať ponaučenie, hoci to nebude jednoduché. „Celkovo sme vo Vyzývacom pohári nehrali zle, len škoda, že to takto dopadlo, hoci nie sme prví, komu sa niečo také stalo,“ povedal Straka.

Toho mrzelo to, že hoci na tom pracovali celý týždeň, nepodarilo sa im do hláv hráčov dostať fakt, že ešte nie je rozhodnuté, aj keď sme mali značný 11-gólový náskok. „Namiesto toho, aby sme hrali našu agresívnu obranu s rýchlym prechodom do útoku, čo bol náš plán, opak sa stal pravdou. Akoby sme od začiatku čakali na koniec, a súper, ktorý hral vabank, sa chytil šance a my sme sa nedokázali vrátiť do zápasu,“ vyjadril sa tréner MŠK.

„Myslím, že je to moja najťažšia prehra. Je to naozaj veľká rana, takto stratiť 11-gólový náskok, ale stáva sa to. Napríklad nám sa podarilo podobne otočiť semifinále Slovenského pohára so Šaľou, keď nám už nikto neveril. Mrzí ma to strašne, aj keď osemfinále je pekný úspech, no neznásobili sme ho, aj keď to bolo blízko,“ povedal Václav Straka.

Našim hádzanárom nevychádzalo v Holandsku absolútne nič. Obrana bola nedôrazná, brankári toho veľa nechytili, preto sme za celý zápas nemali ani jeden protiútok, pričom práve vďaka tomu sme Hurry-Up doma vysoko porazili. Zahodili sme až štyri sedmičky a vo väčšej časti druhého polčasu nikto okrem Chudobu nevedel dať gól. Trénera Straku sme sa preto opýtali, z čoho to pramenilo. „Vyložene je to o psychike hráčov. Hoci sme im hovorili, že ešte nie je koniec a súper nie je slabý, tak sa nám to nepodarilo z ich hláv vymazať. Mysleli sme si, že to príde samo, no my sme absolútne nehrali to, čo sme chceli. Pripravili sme sa tak o našu najväčšou zbraň a potom sa od nás odklonilo aj šťastie pri sedmičkách a strelách do žrdí a pod.,“ konštatoval Straka.

No nemožno lamentovať, keďže už tento týždeň čakajú Považskobystričanov dva ťažké a dôležité extraligové zápasy. V stredu hráme v Hlohovci a v sobotu hostíme Topoľčany. „Teraz sa ukáže sila tímu a hráčov, pričom ja im verím. Sami seba potrestali najviac, keď nepostúpili do štvrťfinále, preto im to nebudem zvlášť vyčítať. Tiež nás to mrzí kvôli fanúšikom, ale musíme ísť ďalej. Navyše sa ukáže aj to, kto je skutočný fanúšik a kto len fanúšik úspechu,“ doplnil považskobystrický tréner.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Hádzanári Považskej sa presunuli do Holandska: Idú hrať na postup!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM