Rôzne

Veľké pozitívum neľahkej doby: Ľudia ukázali srdce, pomoc nemocnici, VIDEO

Spolupatričnosť ľudí sa zvyšuje práve v ťažkých časoch. Dôkazom je aj to, akú pomoc od ľudí dostáva NsP Považská Bystrica.

Zdroj: Dnes24.sk

Po vypuknutí koronavírusovej situácie sa oči ľudí z Považskobys­trického okresu ešte vo väčšej miere obrátili na Nemocnicu s poliklinikou Považská Bystrica. Tá sa musela prispôsobovať okolnostiam a povinnostiam.

Pomoc od ľudí

Sama požiadala verejne o pomoc dobrovoľníkov, ktorí by bolo ochotní pomôcť pri úkonoch v zdravotníckom filteri, či zháňala bezkontaktné teplomery. Tiež sa jej zvýšila spotreba pri ochranných prostriedkoch. No postupne do toho začala vstupovať aj spolupatričnos­ť ľudí.

NsP Považská Bystrica už prakticky druhý týždeň deň čo deň zverejňuje, kto jej ako v týchto ťažkých časoch pomohol. Pritom v mnohých prípadoch ide obyčajných ľudí, ktorí priložili ruku k dielu.

Poďakovanie

Riaditeľ považskobystrickej NsP Igor Steiner to vníma ako veľkú pomoc. „Je to veľmi pozitívna vec v tejto neľahkej dobe. Chcem sa preto poďakovať všetkým verejným aj neverejným darcom, poskytovateľom, spolupracovníkom, ktorí nám dodávajú pomôcky. A to rúška, okuliare, štíty, teplomery a ďalšie prepotrebné veci, aby sme mohli dodržiavať zvýšený hygienický štandard,“ uviedol.

Poďakoval sa tiež ostatným zložkám, ktoré priložili ruku k dielu. „Dobrovoľní hasiči nám po dohode každý piatok veľmi pomôžu tým, že nám vydezinfikujú vstupné filtre, zábradlia, schodištia a pod. účinným chlórom, čím prispievajú k tomu, aby sa to čo najmenej v meste šírilo,“ doplnil.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

FOTO: Krásne gesto od ľudí, NsP Považská Bystrica pomáhajú darmi
19
Galéria
Zdroj: Nemocnica s poliklinikou PB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM