Filip Chudý Futbal

Veľké považské derby po rokoch: Bystričania na oboch stranách sú spokojní

Najbližšie okresné mestá na Považí si to po dlhom čase rozdali v súťažnom stretnutí na trávniku. Ako to dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Veľké považské derby po rokoch: Bystričania na oboch stranách sú spokojní
Zdroj: Milan Kováčik

Dlhé roky sa čakalo na veľké derby medzi futbalistami Považskej Bystrice a Púchova, ale čakanie sa v sobotu skončilo. Považskobystri­čania, ktorí na jar nastupujú v tretej lige západ pod hlavičkou Borčíc, remizovali s Púchovčanmi 1:1. Zaujímavé je to, že o jediný gól hostí sa postarali považskobystrickí odchovanci. Marek Gajdošík vybojoval pokutový kop, ktorý premenil hosťujúci kapitán František Brezničan. Za domácich vyrovnal Lukáš Slávik.

Podľa slov Brezničana išlo po dlhom čase o dobré derby, ktoré bolo vyrovnané a remíza je spravodlivá. „Mal som trochu zmiešané pocity, že som sem prišiel ako súper, no zároveň som rád, že som si po dlhých rokoch opäť zahral na rodnom trávniku. Verím, že to nebolo naposledy. Domáci majú šikovných chalanov, ktorí majú budúcnosť, len uvidíme, ako to tu bude fungovať. Držím im palce,“ povedal kapitán Púchova, ktorého teší šesťzápasová séria bez prehry, keďže sa vďaka nej dostali z nepríjemnej situácie.

„Stále si myslím, že to ani pravda nie je, že mi hráme vyrovnané partie so všetkými skúsenými treťoligistami. My sme išli do tejto súťaže s malou dušičkou, pomaly sa hovorilo len o záchrane, aby sme nedostávali debakle a pod. Lenže my sme stále druhí a celé si to užívame,“ povedal náš tréner Jaroslav Vágner.

Preňho to bol špecifický zápas, keďže predtým pôsobil v Púchove, kde ho pred rokom odvolali z funkcie. „Prakticky všetkých jeho hráčov som trénoval. Boli sme v ťažkej situácii, keďže nám chýbalo veľa hráčov kvôli kartám a zraneniam. So zaslúženým bodom sme preto spokojní, pričom nás teší, ako sa táto jar vyvíja. Hráči z Borčíc nám síce veľmi pomohli, ale aj domáci hrajú dobre, hoci sa ešte musia dva-tri roky oťukať. No určite majú na to, aby túto súťaž hrávali. Dúfam, že sa v tejto lige ustálime, aby takéto derby boli pravidelne. Pričom verím, že ešte tu urobíme silnejšie mužstvo,“ uviedol Vágner.

Ten mal najviac práce so zloženým stopérskej dvojice, ktorú musel meniť aj počas stretnutia, ale naša defenzíva z hry odolala. Veľkú zásluhu na tom má aj zápasový kapitán Marián Vala. „Nastúpili sme síce oslabení, ale dostali šancu hráči z lavičky. V obrane boli vynútené zmeny ešte aj počas duelu, ale zvládli sme to, hoci zohratosť nebola stopercentná. Cítili sme, že ide o veľké derby, veď prišlo aj veľa ľudí do hľadiska. Každý chcel vyhrať, preto to bolo napäté. Nikto z nás hráčov či trénerov nečakal, že to pôjde na jar takto dobre. Hráči z Borčíc dali skúsenosť, my sme pridali bojovnosť, to sa namiešalo a funguje to,“ konštatoval s tým, že do Nových Zámkov idú vyhrať a nebudú kalkulovať s možnosťou, že v poslednom kole im stačí v priamom súboji o druhé miesto aj dvojgólová prehra. Iba hocaká prehra o tri góly nás pripraví o striebornú pozíciu.

Hosťujúcemu trénerovi Eduardovi Pagáčovi chýbala u niektorých hráčov väčšia ochota urobiť niečo pre výsledok. „Derby to bolo akoby iba pre niektorých, ďalší zas boli nezodpovedne pripravení, z čoho som rozčarovaný. Remíza je spravodlivá. Teší ma aspoň to, že sme predĺžili sériu bez prehry, pričom sa nám teraz vracia dobrá trénovanosť, keďže začiatok sezóny nám nevyšiel podľa predstáv,“ dodal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM