Filip Chudý Rôzne

Veľká rekonštrukcia chodníkov a ciest v Považskej za státisíce eur: Je v pláne aj vaša ulica?

V našom meste prebiehajú viaceré rekonštrukcie chodníkov a miestnych komunikácií. Ktorých sídlisk sa tieto opravy týkajú a aké sú na ne celkové náklady?

Ilustračný obrázok k článku Veľká rekonštrukcia chodníkov a ciest v Považskej za státisíce eur: Je v pláne aj vaša ulica?
Zdroj: Dnes24.sk

V nedávnej dobe sa začali opravovať viaceré chodníky a miestne komunikácie v Považskej Bystrici, pričom v pláne sú aj ďalšie opravy, ktoré by mali byť dokončené do konca júla. Tieto opravy sa týkajú piatich sídlisk v našom meste, konkrétne Stredu, Strojárenskej štvrte, Lánov, Rozkvetu a SNP.

„Na základe nacenenia rekonštrukcie daných chodníkov a plôch projektantmi, mesto predpokladá, že tieto práce budú vo výške približne 300 000 eur. Financie sa použijú z bežného rozpočtu,“ informovala hovorkyňa Považskej Bystrice Iveta Kováčiková.

Na sídlisku Stred sa pokračuje v prácach z minulých rokov, pričom prednosť majú najmä hlavné pešie ťahy. Ale opravovať sa budú aj niektoré bočné chodníky, ktoré smerujú k obchodným centrám a vstupom do niektorých bytových domov. „V Strojárenskej štvrti bude najrozsiahlejšou rekonštrukcia chodníka na Ulici Okružnej, ktorá už aktuálne prebieha. Riešiť sa v najbližších dňoch bude aj chodník pred budovou, kde sídlila stredná zdravotnícka škola a Považské osvetové stredisko,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková. V pláne bola aj rekonštrukcia chodníka na Ulici I. Krasku, s čím však obyvatelia nesúhlasili.

Na sídlisku Lány sa zrealizovala rekonštrukcia chodníkov medzi výškovými panelákmi neďaleko Hypernovy, nanovo sa vyasfaltovala plochy ihriska a tiež sa posunuli obrubníky a rozšírila sa príjazdová komunikácia.

Na Rozkvete sa rozdelili práce do dvoch fáz. V júli sa opraví chodník pod materskou školou neďaleko výškových panelákov a na jeseň sa pripravuje rekonštrukcia pri bytových domoch 2007–2012 a 2001–2002.

Predpokladané investície na Rozkvete sú v súčte 130 000 eur. Sídlisko SNP tento rok čakajú viaceré práce. Obnovia sa komunikácie pri panelákoch, ale aj chodníky. Najväčšie práce budú v blízkosti bytových domov 1448,1445 a 1446.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prednosta našej radnice zaspomínal na študentské časy a oprášil archív: Našiel FOTO, ktorú musíte vidieť!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM