Filip Chudý Kultúra

Valentínsky týždeň v Považskej Bystrici: Kam si počas neho vyraziť?

Aktuálne sa nachádzame v strednej časti februára, ktorého súčasťou je aj Valentín. Pozrite, čo sa v našom meste bude konať.

Ilustračný obrázok k článku Valentínsky týždeň v Považskej Bystrici: Kam si počas neho vyraziť?
Zdroj: TASR

Beautiful Boy

11. februára o 18:30, kino Mier

Neľahká cesta závislého chlapca s milujúcou rodinou podľa skutočných udalostí.

Osemnásťročný Nic má na prvý pohľad všetko – skvelú rodinu, krásu, talent a práve ho prijali na univerzitu. Napriek tomu je v jeho živote trhlina, ktorú vypĺňa drogami. Kde sa vzala a ako mu môže pomôcť jeho otec Davida vo chvíli, keď sa Nic ocitá nad priepasťou? Americká dráma.

Na slovenskej zábave

12. februára o 17:00, kino Mier

Hudobno-zábavný program Števa Hruštinca a hostí: AKORD z Červeného Kameňa, sestry Bacmaňákové a PROFIL.

Oživovanie hradov

13. februára o 10:30, Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Klavírny koncert Petra Plavňanského

14. februára o 17:00, ZUŠ

Koncertná sála Základnej umeleckej školy na Ulici M. R. Štefánika bude dejiskom klavírneho koncertu Petra Plavňanského.

Futbal: Považská Bystrica – Domaniža

14. februára o 18:00, umelá tráva futbalového štadióna

Starší dorastenci MŠK odohrajú prípravný zápas tentoraz proti mužom z Domaniže. Ukážu svoj talent proti seniorom?

Zrodila sa hviezda

14. februára o 18:30, kino Mier

Ostrieľaný muzikant Jackson Main objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally. Tá už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala…kým ju Jack neprinúti vyjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

Trhlina

15. februára o 18:30, kino Mier

Nezamestnaný absolvent Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč, a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý – zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie. Slovenský triler.

Futbal: Považská Bystrica – Oravský Podzámok

16. februára o 16:30, umelá tráva futbalového štadióna

Futbalistky MŠK odohrajú ďalší prípravný zápas v zimnej príprave, v ktorom sa stretnú so súperkami z Oravy.

Alita: Bojový anjel

16. februára o 18:30, kino Mier

Alita je normálne dievča s robotickým telom, predurčená k veľkým veciam. Len o tom zatiaľ nevie. Je to neobyčajný príbeh o páde anjela a zrodení bojovníčky. Americké sci-fi.

Lego príbeh 2

17. februára o 16:00, kino Mier

Po úspechu filmu Lego príbeh®, ktorý položil základnú kocku nového fenoménu, sa opäť stretneme s hrdinami z mestečka Brickburg. V novom akčnom dobrodružstve sa obyvatelia pustia do boja za záchranu svojho milovaného domova. Animovaný film.

Nedotknuteľní

17. februára o 18:30, kino Mier

Film Nedotknuteľní patrí medzi príbehy, ktoré majú takú silu, že si ich ľudia pripomínajú a rozprávajú stále odznova. Úplne ochrnutý boháč z vyššej spoločnosti si za svojho opatrovateľa vyberie tú najmenej pravdepodobnú osobu. Drzého nespútaného mladíka čiernej pleti, ktorého práve pustili z väzenia. Americký film.

Výstava: Alla Ilenčíková / Elementy duše

MG ART Galéria

Výstava fotografky Ally Ilenčíkovej s názvom Elementy duše prebieha v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 22. februára. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Výtvarníci deťom

ZUŠ IWK

Dobročinná predajná výstava v priestoroch školskej galérie Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa s názvom Výtvarníci deťom potrvá do 1. marca.

Medzi svetmi – Lukáš Kubičina a Mikuláš Dudáš

Kino Mier

Považské osvetové stredisko, Trenčianske osvetové stredisko a PX Centrum pripravili výstavu umeleckých fotografií. Svet pod povrchom znázorňujú fotografie jaskýň Lukáša Kubičinu a svet nad povrchom fotografie prírodných krás a úkazov z rôznych kútov sveta od Mikuláša Dudáša. Výstava potrvá do 31. marca a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Pekné miesta nájdeme aj kúsok od nás…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM