Krimi

V tuneli Milochov horelo: Zamestnancov evakuovali

V železničnom tuneli, ktorý sa stavia v považskobystrickej mestskej časti Milochov, museli riešiť požiar tunelového bagra.

Ilustračný obrázok k článku V tuneli Milochov horelo: Zamestnancov evakuovali
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V západnom portáli staveniska tunela Milochov sa odohral požiar tunelového bagra. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík s tým, že na zásah boli postupne vyslaní piati hasiči z Považskej Bystrici a Púchova s tromi zásahovými vozidlami.

Evakuácia zamestnancov

„Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo zistené, že požiarom je zasiahnutý pracovný stroj, ktorý sa nachádzal približne 150 metrov od ústia tunela,“ opísal Petrík.

Podľa jeho slov sa požiar v prvej fáze horenia neúspešne pokúšali uhasiť miestni zamestnanci. „V čase príchodu hasičov už boli všetci zamestnanci z tunela evakuovaní a prívod elektrickej energie do vnútorných priestorov tunela bol odstavený,“ ozrejmil.

Zisťovanie príčiny

Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch vytvorili hadicové vedenie od zásahových vozidiel, ktoré boli dislokované pred vchodom do tunela a za účelom likvidácie požiaru nasadili jeden hasebný prúd. „Súčasne počas hasebných prác vykonávali monitorovanie požiariska prostredníctvom termovíznej kamery,“ opísal hovorca KR HaZZ v Trenčíne zásah.

Po likvidácii požiaru bol postihnutý stroj postupne ochladzovaný. „Keď už nehrozilo žiadne ďalšie nebezpečenstvo bolo miesto udalosti odovzdané zisťovateľovi príčin vzniku požiarov a príslušníkom polície,“ dodal Petrík k požiaru, ktorý bol 26. septembra a zlikvidovali ho po ohlásení približne za hodinu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM