Filip Chudý Rôzne

V Trenčianskom kraji sa bude týždeň jazdiť za polovicu: Pre ktoré autobusy to platí?

Ak jazdíte v našom kraji autobusom, potom vás táto správa poteší. V tomto čase ušetríte polovicu svojich nákladov.

Ilustračný obrázok k článku V Trenčianskom kraji sa bude týždeň jazdiť za polovicu: Pre ktoré autobusy to platí?
Zdroj: TASR

K Európskemu týždňu mobility sa pripojila aj Trenčianska župa, ktorá všetkým cestujúcim prímestskou autobusovou dopravou v kraji bez rozdielu ponúkne možnosť cestovať so zľavou 50 %. Informovala o tom Barbora Jánošková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

„Verejnosť v Trenčianskom kraji cestujúca modrými autobusmi sa v týždni od nedele 16. septembra do soboty 22. septembra 2018 môže tešiť na lacnejšie cestovné. Za lístok zaplatia študenti, dôchodcovia i pracujúca verejnosť celý týždeň o polovicu menej,“ povedala Jánošková.

Trenčianska župa sa rozhodla zapojiť do Európskeho týždňa mobility a ponúknuť ľudom možnosť vyskúšať si alternatívny spôsob dochádzania do práce, školy, ale i za zážitkom. „TSK sa do aktivity zapojí plošnou zľavou 50% na prímestskú autobusovú dopravu v rámci kraja, a to na všetky druhy cestovného počas celého týždňa,“ objasnil výšku zľavy predseda TSK Jaroslav Baška. V zapojení do kampane nebude Trenčianska župa jediná, lacnejšie cestovné ponúkne verejnosti spolu s ostatnými vyššími územnými celkami. Dohodli sa na tom predstavitelia samosprávnych krajov na zasadnutí SK8 v Banskej Bystrici za účasti ministra dopravy SR Árpáda Érseka.

Európsky týždeň mobility je celoeurópskou kampaňou za udržateľnú mestskú mobilitu. Tá je v týždni od nedele 16. septembra 2018 do soboty 22. septembra zameraná na to, aby verejnosť nechala svoje osobné auto doma a do práce, za štúdiom, za rodinou, výletom či iným dôvodom využila k preprave multimodálnu prepravu. Do tejto aktivity sa zapoja obaja zmluvní dopravcovia TSK čiže SAD Trenčín i SAD Prievidza. Poskytnutú zľavu si cestujúci nebude musieť pýtať u vodiča, automaticky mu bude odpočítaná z ceny lístka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM