Hádzaná

V reprezentácii aj považskobystrický talent: Nahradí v budúcnosti Ďuriša?

Hádzanársky národný tím sa pripravuje na domáce majstrovstvá Európy. V nominácii sa objavili hráči aj odchovanci MŠK Považská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku V reprezentácii aj považskobystrický talent: Nahradí v budúcnosti Ďuriša?
Zdroj: Barbora Talačová

Slovenskí reprezentanti v hádzanej sú na sústredení v maďarskom Egeri, ktoré je súčasťou prípravy na januárové ME na Slovensku a v Maďarsku. Okrem tradičných opôr sa v kádri objavilo aj viacero nádejných hráčov do budúcnosti.

Všetko k dispozícii

„Pôvodný zámer bol urobiť sústredenie v Tatrách, ale to by sme museli cestovať do Popradu na tréningy v hale a strávili by sme presunmi v autobuse dosť času, ktorý sa dá využiť aj inak. Navyše, keby nevyšlo počasie, tak by to z hľadiska našich možností nebolo optimálne,“ uviedol pre portál slovakhandball.sk kouč Slovákov Peter Kukučka.

„A tak sme sa spojili s naším bývalým reprezentantom Petim Szabóom, ktorý je v SBS-Eger športový riaditeľ. V Egeri máme všetko k dispozícii – halu, posilňovňu a keďže ide o kúpeľné mesto, tak aj podmienky na regeneráciu. Zídeme sa tu aj v prvej polovici júla,“ doplnil.

Mladý talent

Slovenský kormidelník pozval do prípravného kempu aj mladých hráčov, okrem Ratkovského napríklad Andreja Slobodu z MŠK Považská Bystrica, Daniela Poláka z HKM Šaľa, či Mareka Hniďáka z maďarského Ceglédu.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

„Sloboda je mladý talent a s takýmito hráčmi treba pracovať. Náš dirigent hry Ľubo Ďuriš už nemá dvadsať a len na Aďovi bude záležať, či sa za rok, dva či tri prepracuje k stabilnému miestu v reprezentácii. V Považskej Bystrici hrá na ľavej i strednej spojke dobre. Uvidíme, ako sa bude prezentovať počas sústredenia,“ uviedol Kukučka.

Slovenská nominácia

Nominácia hádzanárov Slovenska na júnové sústredenie v maďarskom Egeri

Brankári: Teodor Paul (USAM Nimes Gard/Fr.), Marián Žernovič (FTC Budapešť/Maď.), Michal Martin Konečný (Grundfos Tatabánya/Maď.)
Pivoti: Martin Slaninka (HSC Suhr Aarau/Švaj.), Šimon Macháč (SBS-Eger/Maď.)
Krídla: Lukáš Péchy (TuS Ferndorf/Nem.), Marek Kováčech (Handball Sportunion Leoben/Rak.), Martin Briatka, Ľubomir Ivanicja (obaja MŠK Považská Bystrica), Tomáš Bogár, Daniel Polák (obaja HKM Šaľa)
Spojky: Ľubomír Ďuriš (HE-DO B.Braun Gyöngyös/Maď.), Jakub Prokop (Budakalász Kézilabda ZRT/Maď.), Jakub Mikita (FTC Budapešť/Maď.), Otto Kancel (Orosházi FKSE-LINAMAR/Maď.), Marek Hniďák (Ceglédi KKSE/Maď.), Marek Korbel (TJ Sokol Nové Veselí/ČR), Tomáš Rečičár (Tatran Prešov), Andrej Sloboda (MŠK Považská Bystrica), Patrik Hruščák (Košice Crows), Vladimír Ratkovský (ŠKP Bratislava)

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM