Filip Chudý Rôzne

V považskobystrickej nemocnici úradovali sprejeri: Toto sa im ale podarilo! FOTO

Grafity od sprejerov môžu ponúknuť tiež umelecké dielo, ktoré poteší aj deti. Niečo podobné sa realizovalo v našej nemocnici. Aký je výsledok?

Ilustračný obrázok k článku V považskobystrickej nemocnici úradovali sprejeri: Toto sa im ale podarilo! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Na Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici nechali svoj odkaz sprejeri, no nie v negatívnom zmysle, keď by len znehodnotili steny. Toto bol iný prípad, v ňom išlo o skutočných umelcov so sprejom v ruke. Do našej nemocnice totiž dorazili z Bratislavy maliari z Graffiti4you.sk a v rámci charitatívnej akcie Farbou pre radosť duše zmenili na nepoznanie steny ambulancie detskej pohotovosti.

Z hlavného mesta k nám prišli dvaja sprejeri. „Oslovil nás Cech maliarov Slovenska, či by sme bolo ochotní takýmto spôsobom prísť namaľovať niečo charitatívne. Čiže z časti na naše náklady a tiež od sponzora, ktorý nám zabezpečil spreje,“ prezradili nám maliari z Graffiti4you.sk.

Práca na detailoch

Samotný koncept, ktorý budú maľovať, dohodli priamo na mieste s lekárkou Jaroslavou Balaburovou, ktorej patrí táto ambulancia. „Tieto motívy sme namaľovali po dohode s pani doktorkou, ktorá tu má ambulanciu. Porozprávali sme sa s ňou, ako si to predstavuje, aby sme vedeli, čo jej tu máme namaľovať,“ informovali sprejeri.

„V nemocniciach sme už v minulosti maľovali. Dokonca aj Zdravotné stredisko v Bratislave, konkrétne jej vonkajšiu časť. Okrem nemocníc sme maľovali aj školy a verejné priestory. Podobné akcie sa z času na čas vyskytnú,“ konštatovali členovia Graffiti4you.sk.

Nemocnica v Považskej: Nové grafity od sprejerov
7
Galéria

Dĺžku prác odhadli na šesť hodín, keď hlavne pracovali na detailoch: „Dokým sa totiž človek prepracuje k finálnemu tvaru, ako to bude vyzerať, to trvá nejaký čas, pokiaľ sa to namaľuje. Na mysli máme rôzne obrysy, z ktorých sa potom bude skladať kompletný obrázok.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tri roky čakania: Naša nemocnica so staronovým oddelením a nielen to!

Zmeny v považskobys­trickej nemocnici: Na rade je stravovanie pacientov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM