Filip Chudý Rôzne

V Považskej sa počas prázdnin tvorilo: Príprava najmenších na Veľkú noc! FOTO

Považskobystrické vlastivedné múzeum pripravilo v prvý deň veľkonočných prázdnin tvorivé dielne. Ako sa deti chystali na sviatočné dni?

Ilustračný obrázok k článku V Považskej sa počas prázdnin tvorilo: Príprava najmenších na Veľkú noc! FOTO
6
Galéria
Zdroj: Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici, v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), usporiadalo vo štvrtok tvorivé dielne pre deti a mládež s názvom Zelený štvrtok – veľkonočná tvorivá dielňa. Pracovníci múzea pripravili pre návštevníkov niekoľko dielničiek, plných kreatívnych činností. Podujatia sa v priestoroch múzea zúčastnila štyridsiatka návštevníkov.

„Veľký záujem bol o pletenie korbáča z vŕbových prútov. Do aktivity sa zapájali nielen chlapci, ale aj dievčatá. Na ďalšom stanovišti sa opletalo mydielko do farebnej ovčej vlny. Vzniklo tak originálne ,mydlo vo svetriʻ. Medzi obľúbené aktivity patrila aj práca s papierom – malí návštevníci si vyrobili ozdobné taštičky pre šibačov, košíčky, vejáriky, pozdravy. Všetko s veľkonočnou tematikou,“ povedala Petronela Rágulová, riaditeľka Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici.

Tá ďalej uviedla, že vŕbové prútie sa použilo aj na výrobu svietnika na čajové kahančeky. Umelé vajíčka ozdobovali deti pomocou techniky decoupage a za pomoci rôznorodých prírodných surovín. Dielňa plstenia sa realizovala s finančnou podporou TSK a Európskeho fondu regionálneho rozvoja, na podujatí sa formou aktivačnej práce podieľal aj Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Považskej Bystrici.

Veľkonočná tvorivá dielňa v Považskej: Šikovné ruky najmenších!
6
Galéria
Zdroj: Vlastivedné múzeum

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Časť Považskej Bystrice bude odstavená od vody: Týka sa to týchto 51 panelákov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM