Filip Chudý Rôzne

V Považskej pracovali na búrke: Vznikol úžasný módny výsledok, VIDEO

Považskobystrické letné podujatie CoolTajneR pripravilo zaujímavú akciu pre mladé návrhárky. Z ich celotýždennej práce vznikla poriadna búrka.

Ilustračný obrázok k článku V Považskej pracovali na búrke: Vznikol úžasný módny výsledok, VIDEO
Zdroj: CoolTajneR

Projekt CoolTajneR, ktorý spríjemňuje leto Považskobystričanom v lodných kontajneroch pred Domom kultúry, organizoval ďalšiu zaujímavú akciu, ktorou bola celotýždňová denná Akadémia módy. V nej spolu s odborníkmi na módu deti celý pracovný týždeň navrhovali vlastnú kolekciu, pričom všetko to vyvrcholilo v záverečný deň módnou prehliadkou. Tento jedinečný projekt prebiehal len v dvoch mestách na Slovensku, okrem Považskej Bystrice ešte aj v Bratislave.

Do tábora boli pozvané všetky decká, ktoré sa zaujímajú o módu a umenie. Na návrhoch nakoniec pracovalo deväť dievčat od deväť do štrnásť rokov. „Cieľom bolo ukázať deťom, ako si môžu sami niečo také vytvoriť, aké sú tam pracovné postupy, no a tiež to, aby sa realizovali,“ vyjadrila sa Monika Bandúrová z občianskeho združenia CoolTajneR. Tábor spolu s dizajnérkami a krajčírkami z Považskej Bystrice zastrešovala Veronika Mikulášová z miestnej Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa.

„Vznik témy búrka súvisel s tým, že materiál na výrobu bol v sivých farbách, preto sme po dohovore s deťmi vymysleli práve túto tému, ktorá evokovala dané farby a spojili v jedno aj ostatné návrhy,“ vysvetlila vznik nosnej témy na modely šiat Veronika Mikulášová.

Tá nám tiež prezradila, že špecifické na celom podujatí bolo to, že deťom pomohli realizovať ich nápady. „Ako náhle sa zadala téma, deti k nej začali kresliť a vymýšľať návrhy. Nakreslené veci konzultovali s lektormi, tvarovalo sa to na figurínach a výsledok sme im ušili,“ vyjadrila sa Mikulášová.

Celá akcia mala podľa jej slov obrovský úspech, spokojné s výsledkom boli aj lektorky, ktoré dopredu nevedeli, čo od toho očakávať, keďže podobnú vec s deťmi predtým nerobili. „Všetci sme dali hlavy dokopy, spojili skúsenosti a vyšiel tak úžasný výsledok, s ktorým sú spokojné aj decká,“ dodala Mikulášová. Ako nám prezradila, má pozitívnu spätnú väzbu, keď jej deti píšu maily, v ktorých prejavujú svoju radosť, pričom vraj ak sa tento projekt o rok zopakuje, budú mať plno. Modely šiat si môžete na podujatí CoolTajneR pozrieť aj tento týždeň.

Na videu si pozrite, ako podujatie prebiehalo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Pokus o považskobystrický rekord v bozkávaní: Tipnete si počet odvážlivcov?

Múzeum v Považskej ožilo: Deti sa premenili na remeselníkov, FOTO

Foto: ilustračné

Letná akadémia módy: Búrka v Považskej
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM