Filip Chudý Kultúra

V Považskej pokračuje plesová sezóna: Cez víkend ukážu aj krásu nášho folklóru

Pracovný týždeň má svoje posledné hodiny, preto treba začať myslieť už aj na víkend. Kde sa dá počas neho zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku V Považskej pokračuje plesová sezóna: Cez víkend ukážu aj krásu nášho folklóru
Zdroj: Vlastivedné múzeum

Hádzaná: Slovensko – Česko

17. a 18. januára, športová hala

V Považskej Bystrici sa uskutočnia aj dve prípravné stretnutie juniorov medzi Slovenskom a Českom. Prvé v piatok o 16.00 h a druhé v sobotu o 13.15 h. Počas tohto týždňa sa tak v našom meste ukážu najtalentovanejší slovenskí hráči v hokeji a tiež hádzanej.

Špindl

17. januára o 18:30, kino Mier

Silvia je úspešná lekárka a verí, že konečne našla recept aj na šťastný vzťah. Renáta je manželka známeho spisovateľa, vo svojich kruhoch dodáva ďalším ženám odvahu a silu k lepšiemu životu, ale v jej vlastnom živote jeden osudový prvok chýba. Herečka a tanečnica Eliška stojí na začiatku dobre rozbehnutej kariéry, ale komplikuje sa jej vzťah s priateľom – muzikantom. A chlapi z horskej služby sú vždy pripravení pomôcť. Kde inde by sa mohli všetky príbehy pretnúť a vyriešiť ako v zasneženom Špindli? Česká komédia.

Arax & The Martens

17. januára o 21:00, Subway club

Nastala tá správna chvíľa na zorganizovanie spoločnej lokálnej párty plnej šikovných dídžejov zo slovenskej scény.

Hádzaná: MŠK cup

18. a 19. januára, športová hala

Tento tradičný turnaj bude pre hráčov MŠK dôležitou časťou prípravy pred jarnou časťou. V sobotu o 9.00 h nastúpia proti rakúskemu Atzgerdorfu a o 18.00 h proti českému Jičínu. V nedeľu o 11.00 h ich preveria Nové Zámky. Zvyšné stretnutia turnaja sú naplánované nasledovne: sobota o 11.00 h Jičín – Nové Zámky, o 16:00 Atzgerdorf – Nové Zámky, nedeľa o 9.00 h Atzgerdorf – Jičín. Vstup je voľný.

Veľké prianie

18. januára o 16:00, kino Mier

V malom mexickom mestečku Santa Clara, kde sa duchovia vracajú raz ročne na Deň mŕtvych, žije šestnásťročná Salma, ktorá nikdy nepoznala svojich rodičov. Keď sa na nich pýta, dostáva stále tú istú odpoveď – že ju jej rodičia opustili. Salma tomu nechce uveriť, neprestáva pátrať po odpovedi a hľadá informácie, ktoré by jej priblížili identitu rodičov.. Animovaná rozprávka.

Príliš osobná známosť

18. a 19. januára o 18:30, kino Mier

Natália, slobodná tridsiatnička. Žije sama, pracuje v dizajnovom štúdiu a má najlepšiu priateľku Simonu. Tá je čerstvo po rozvode, po ktorom jej 11-ročný syn odchádza žiť s otcom Stanom a ona je nútená začať žiť odznovu. Cez malé dievčatko sa Natália zoznamuje s Marekom, vdovcom a podnikateľom. Začína medzi nimi vzťah, ktorý z diaľky pozorným okom sleduje aj jeho svokra Eva, ktorá mu pomáha s malou dcérkou. Slovensko-česká komédia.

Poľnohospodársky ples

18. januára o 19:00, Terno

Už 22. ročník tradičného Poľnohospodárskeho plesu. V programe do tanca hrá DJ Novosad a ľudová hudba Terchová.

Muziky z Javorníkov

19. januára o 15:30, kino Mier

Program ĽH Javorníček a hostí k uvedeniu nového CD. Chcú, aby sa oživla tradičná hudobná kultúra nášho regiónu, ktorá bola už takmer zabudnutá, ale nie natoľko, aby sme nemohli objaviť jej krásu a jedinečnosť. V programe na vás čakajú rôzne prekvapenia.

Klubová výstava členov fotoklubu Fénix

Kino Mier

Najnovšia kolekcia žánrovo rôznorodých fotografií od dvanástich autorov, členov fotoklubu Fénix. Výstava potrvá do 5. februára 2020 a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Tip na ovocný dezert.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM