Filip Chudý Basketbal

V Považskej Bystrici rozlúčka so základnou časťou: Prichádza možnosť na revanš!

Považskobystrickí basketbalisti zakončia počas víkendu základnú časť svojej súťaže. Čo by chceli dosiahnuť proti ťažkým súperom?

Ilustračný obrázok k článku V Považskej Bystrici rozlúčka so základnou časťou: Prichádza možnosť na revanš!
Zdroj: Dnes24.sk

Basketbalistov IMC Slovakia Považská Bystrica čaká rozlúčka so základnou časťou 1. ligy mužov. Počas tohto víkendu je pred nimi dvojitá porcia stretnutí. Najprv v sobotu o 17:00 nastúpia proti tretiemu mužstvu tabuľky ŠKP Štart Bratislava a v nedeľu o 11:00 privítajú s najväčšou pravdepodobnosťou víťaza základnej časti MŠK Iskra Petržalka. Obe stretnutia sa odohrajú v telocvični na ZŠ Rozkvet.

„Aj keď na konci základnej časti hráme proti ťažkým súperom, chceme potvrdiť, že v ostatnom čase podávame dobré výkony, pričom by sme k tomu chceli pridať aj nejaké víťazstvo, aby sme sa rozlúčili so základnou časťou čo najlepšie a vytvorili si dobrú pozíciu pred bojom o šieste miesto,“ povedal považskobystrický tréner Peter Roman.

Považskobystričania už vedia, že neskončia v tabuľke základnej časti do vytúženého piateho miesta, ktoré by im zabezpečilo postup do hornej nadstavbovej skupiny. No víkendové zápasy neberú len z povinnosti, práve naopak, majú motiváciu vrátiť prehru prvej Petržalke, ktorá ich porazila vo finále kvalifikačnej fázy Slovenského pohára. „Vždy je to výzva, preto by nás takáto výhra potešila, ale ešte predtým je tu Štart, čo je podobne nepríjemný súper. Myslím si, že by to mohli byť kvalitné zápasy, preto pozývam všetkým fanúšikov,“ doplnil Roman.

Okrem mužov hrajú cez víkend doma aj kadeti. A to vždy ako predzápas k stretnutiu mužov. V sobotu o 15:00 mladí Považskobystričania hostia Sereď, v nedeľu o 9:00 Nitru.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľká pocta pre považskobystrickú legendu: Peter Kukučka v Lige majstrov! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM