Filip Chudý Kultúra

V Považskej Bystrici a okolí nuda nehrozí: Tipy na pútavé akcie

Posledný júlový týždeň so sebou prináša aj nové možnosti zábavy. Prinášame tipy našej redakcie na najbližších sedem dní.

Ilustračný obrázok k článku V Považskej Bystrici a okolí nuda nehrozí: Tipy na pútavé akcie
Zdroj: TASR

Čarotvorenie – voňavý workshop

22. júla o 17:00, KC Cooltajner

Príjemný podvečer pre všetky a všetkých, ktorí túžia pohladiť svoju dušu príjemným voňavým vlastnoručne namiešaným telovým sprejom (parfumová voda) podľa vlastnej fantázie a nálady.

Striedavá starostlivosť

22. júla o 19:00, kino Mier

Snímka ukazuje, že domáce násilie nie je jednoduché, že to nie je niečo, čo príde a odíde. Musíte byť stále v strehu. Človek, ktorý vás ohrozuje, vás nechce nechať len tak odísť. A ak s ním máte syna, stáva sa jeho najväčšou zbraňou. Pri boji o opatrovníctvo stojí vaše svedectvo proti jeho. A sudkyňa nemusí rozhodnúť vo váš prospech. Francúzska dráma.

Stretnutie mamičiek

24. júla o 9:00, KC Cooltajner

Pravidelné stretnutia slúžia na vzájomnú podporu, poradenstvo v dojčení, nosení detí, starostlivosť o rodinu. Ideálny priestor na hľadanie nových priateľstiev a spriaznených duší.

Energy Latino Dance s Martou Majerčík

25. júla o 18:00, KC Cooltajner

Hodiny intenzívneho tanečno – kondičného cvičenia, ktoré vytvorila a vyučuje Marta Majerčík, sú výborným workoutom v rytme tancov salsa, reggaeton, timba, afro, dancehall, cha-cha-cha, bachata, merengue, carnival samba, son, R&B, rumba, cumbia a ďalších. Sú určené pre všetky tanečné úrovne.

Eko-deň

26. júla o 14:00, fontána pri kine Mier

Bohatý, kultúrny a sprievodný program zameraný na ekologické témy – Thomas Puskailer (EcoRecyklujTour), beseda s klimatológom Jozefom Pechom a Branislavom Moňokom (Prietelia Zeme), koncert skupiny TheBackwards, moderuje: Juraj Šoko Tabaček.

Art night | Koncert Mirky Miškechovej & módna prehliadka AM

26. júla o 19:00, KC Cooltajner

Počas tohto večera sa vám na módnej prehliadke predstavia tohtoročné absolventky Akadémie módy so svojimi vytvorenými modelmi a následne večer spríjemní známa bystrická pesničkárka Mirka Miškechová, ktorej koncert bude prepletený drobnými talkami s miestnymi dizajnérkami Sašou Rosinou a Lenkou Krivou.

Letné kino v Cooltajneri | Steve Jobs

26. júla o 20:30, KC Cooltajner

Pozvánka do letného Coolfiteátra, tentoraz na film o zakladateľovi známej jabĺčkovej firmy. Film premietame na rukách pred Cooltajnerom v piatok po západe slnka.

Hodové slávnosti v Dolnom Moštenci

27. – 28. júla, Dolný Moštenec

V sobotu od 10:00 bude futsalový turnaj. Kultúrny program potom začne v nedeľu o 15:00 a okrem domácich hudobníkov vystúpi napr. aj Božanka.

Maľovanie bodkovou technikou

27. júla o 10:00, papiernictvo Tina

Na tomto workshope sa naučíte maľovať rôzne vzory a motívy jedinečnou bodkovou technikou na kameň, drevo, plátno, karisblok.

Kaligrafia pre začiatočníkov

27. júla o 10:00, papiernictvo Tina

Na tomto kurze sa naučíte základy kaligrafie, používanie pier, pierok, štetcov, štetcových fixiek a pod. na rôzne typy písma.

Hodovanie v Považskom Podhradí

27. júla o 15:00, Považské Podhradie

Vystúpia hudobné skupiny AZ music a Lučina. K dispozícii bude skákací hrad, športové aktivity pre deti, maľovanie na tvár, pitný režim, grilované špeciality, guláš.

Country pod hviezdami

27. júla o 15:30, amfiteáter v Praznove

Žiť to bude aj v považskobys­trickej mestskej časti Praznov. Ide už o XVII. ročník hudobného festivalu Country pod hviezdami, na ktorom vystúpi viacero umelcov.

Po čom muži túžia – letné kino v Prečíne

27. júla o 21:30, areál futbalového ihriska v Prečíne

Česká komédia Po čom muži túžia sa premietne v letnom kine v Prečíne na ihrisku.

Leví kráľ

28. júla o 16:00, kino Mier

Walt Disney uvádza nové spracovanie legendárneho príbehu. V africkej savane sa narodí malý Simba, syn levieho kráľa Mufasu. Malý princ zbožňuje svojho otca a postupne sa učí, ako sa stať dobrým panovníkom. Nie každý v kráľovstve je však jeho príchodom nadšený. Mufasov brat Scar, ktorý mal byť pôvodne následníkom, má vlastný temný plán, ako sa dostať na trón…

Detská hra

28. júla o 19:00, kino Mier

Andy dostane k narodeninám úžasnú hračku, ktorá prekračuje všetky predstavy a fantázie. Najnovší výkrik technológií, funkciami a možnosťami „nabúchaná“ bábika, ktorá vie čokoľvek. Už to nie je iba hračka, je to ten najlepší kamarát. Americký horor.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 31. júla.

Martin Golej: Potulky

Kino Mier

Výstava fotografií člena fotoklubu Fénix pri Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici. Výstava potrvá do 18. septembra a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Výstavu Oživovanie hradov si môžeme pozrieť už len do konca júla.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM