Filip Chudý Rôzne

V okrese Považská Bystrica hrozí POVODEŇ: Najhoršie je na tom Papradnianka

Hydrologická výstraha varuje Považskobystrický okres pred možnými povodňami. Prvý stupeň povodňovej aktivity ohlásili na potoku v Jasenici.

Ilustračný obrázok k článku V okrese Považská Bystrica hrozí POVODEŇ: Najhoršie je na tom Papradnianka
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V niekoľkých okresoch Slovenska hrozia povodne, medzi nimi je aj Považská Bystrica. Vyhlásili pre nás prvý stupeň pred povodňami z topiaceho sa snehu, pričom hydrologická výstraha platí do piatka 10.00 hod. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

„Vzhľadom na existujúce snehové zásoby, oteplenie, spadnuté a predpovedané kvapalné zrážky je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," predpokladajú meteorológovia.

Na rieke Papradianka je na meracej stanici v Jasenici podľa SHMÚ už prvý stupeň povodňovej aktivity, keďže výška hladiny dosiahla vo štvrtok o 17.00 hod. 81 centimetrov.

Výstraha pred povodňami z topiaceho sa snehu platí aj pre susedné okresy Púchov, Ilava, Bytča a Žilina. Navyše naďalej platia výstrahy pred vetrom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM