Filip Chudý Rôzne

V centre Považskej hrozí KOLAPS dopravy: Parkovisko pred Manínom sa má zavrieť!

Dopravná situácia v považskobystrickom centre je napätá, pričom onedlho sa ešte zhorší, keďže sa má zavrieť najväčšie parkovisko.

Ilustračný obrázok k článku V centre Považskej hrozí KOLAPS dopravy: Parkovisko pred Manínom sa má zavrieť!
Zdroj: Dnes24.sk

Komisia pre výstavbu, dopravu a životné prostredie pri Mestskom zastupiteľstve v Považskej Bystrici sa na ostatnom zasadnutí zaoberala aj témou zlej situácie s parkovaním v centre mesta, ktorá sa má v krátkom čase ešte výrazne zhoršiť.

Dlhé čakanie

Poslanec František Matušík st. (nezávislý) navrhol, že treba na najbližšom zasadnutí prerokovať tému dopravy pri bývalých tlačiarňach a supermarkete, ktorá je tam už dlho neúnosná. „Je otázka času, kedy sa zatvorí parkovisko pred Manínom, čo môže znamenať kolaps dopravy v priľahlých častiach. Pritom už teraz je vychádzanie na hlavnú cestu II/517 z parkoviska kritické. Mám to tam zmapované, miestami sa čaká až 20 minút,“ povedal.

Vedúci odboru výstavby a rozvoja mesta na radnici Peter Smatana k tomu uviedol, že už majú na stole návrh, aby sa prípadne cesty okolo bývalých tlačiarní zokruhovali jednosmerkami. Pričom na ďalšie riešenia, keďže sa chystá aj úplné uzavretie parkoviska pred Manínom, si musia sadnúť aj so župou a Slovenskou správou ciest. Pod ne totiž patria priľahlé cesty I/61 a II/517.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Parkovisko čoskoro zavrú

Jozef Možutík z okresného dopravného inšpektorátu označil dve križovatky, ktorými sa vychádza z parkovísk v centre na cestu II/517 za kritické hlavne počas špičky. „Parkovisko pri Maníne zavrú zrejme koncom tohto mesiaca, keďže je predpoklad, že v decembri začnú búrať. Zástupcovi investora som navrhol, aby sa s tým počkalo aspoň do sviatkov, keďže ešte viac by sa tým zaťažila doprava v predvianočnom období a bol by veľký problém s parkovaním v meste. Navyše by to zaťažilo aj okolité cesty,“ ozrejmil.

Predseda komisie Juraj Pekár (Smer-SD, SNS, SZ) uviedol, že budú tlmočiť požiadavku na mesto, aby prípadne skúsilo oddialiť zatvorenie parkoviska pred Manínom až po Vianociach, keďže inak „predvianočný pokoj v meste by bol narušený“.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM