Filip Chudý Kultúra

Užite si nový týždeň naplno: Kam si môžete v Považskej Bystrici vyraziť?

Nový pracovný týždeň v našom meste spríjemní aj rôznorodý program. Aké podujatia môžete počas neho navštíviť?

Ilustračný obrázok k článku Užite si nový týždeň naplno: Kam si môžete v Považskej Bystrici vyraziť?
Zdroj: TASR

Odrazy

20. novembra o 18:30, kino Mier

Rok 1945. Stalinova moc ovláda Poľsko. Slávny maliar Wladyslaw Strzeminski odmietne robiť umelecké kompromisy a tak sa stane prenasledovaným, vylúčia ho z univerzity, jeho obrazy sú strhané zo stien galérií. Za pomoci niektorých svojich študentov sa rozhodne bojovať proti komunistickej strane a stáva sa symbolom umeleckého odporu proti tyranii.

Hokej: Považská Bystrica – Dubnica

22. novembra o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti nastúpia v príťažlivom považskom derby s Dubnicou druhýkrát počas tejto sezóny v domácom prostredí, a to presne po dvoch mesiacoch od prvej konfrontácie. Dopadne toto meranie síl pre nich pozitívne?

Koncert Egholmovej a Straucha

23. novembra o 18:00, koncertná sála ZUŠ

Základná umelecká škola – hudobný odbor pripravila koncert dánskej huslistky Anny Agafie Egholmovej a slovenského klaviristu Filipa Straucha. V programe zaznejú melódie Francka, Čajkovského, Liszta a Ravela.

Thor: Ragnarok

23. novembra o 18:30, kino Mier

V najnovšom príbehu je Thor uväznený na opačnom konci vesmíru. Bez svojho mocného kladiva je nútený pustiť sa do preteku s časom, aby sa vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok – skazu svojho domova a koniec asgardskej civilizácie, ktorý sa snaží dosiahnuť nový silný nepriateľ, asgardská bohyňa smrti Hela. Predtým ale musí prežiť smrtonosnú gladiátorskú súťaž, v ktorej je jeho súperom bývalý spojenec a kolega z Avengers – Neuveriteľný Hulk.

Hádzaná: Považská Bystrica – RK Lovčen

24. a 25. novembra o 18:00, športová hala

Hádzanári MŠK Považská Bystrica nastúpia v 3. kole Vyzývacieho pohára proti známemu čiernohorskému klub RK Lovčen iba v domácom prostredí. Dvojitá porcia európskej hádzanej v našom meste je veľkým lákadlom.

Hokejbal: Považská Bystrica – Ružinov

25. novembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti rozbehli sezónu brilantným spôsobom, veď nielenže vedú tabuľku, ale už 11-krát za sebou vyhrali. Zavŕšia cez víkend počet víťazstiev na tucet?

Justice league

25. novembra o 18:30, kino Mier

Tím komiksových superhrdinov z dielne spoločnosti DC Comics musí čeliť útokom Steppenwolfa a jeho armády. Vďaka obnovenej viere v ľudskosť, inšpirovanej nesebeckým činom Supermana, Bruce Wayne využíva pomoc svojho nového spojenca – Diany, aby tak čelil ešte silnejšiemu nepriateľovi. Napriek vzniku neštandardnej lige hrdinov – Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a Flash – môže byť však príliš neskoro…

Futbal: Považská Bystrica – Trenčianska Turná

26. novembra o 13:00, futbalový štadión

Považskobystričania v poslednom zápase jesennej časti nakoniec nastúpia doma. Ak chcú aj pred jarnou časťou aspoň živiť teoretickú šancu na postup, mali by vyhrať. Dokážu to?

Príšerákovci

26. novembra o 16:00, kino Mier

Tak trochu šialená rodinka. Wishbonovci nie sú práve šťastná rodinka. Mama Emma má kníhkupectvo, ktoré je pred krachom. Otec Frank je prepracovaný a každý deň trpí pod tyranským šéfom. Dcéra Fay je nešťastná, hanblivá tínedžerka a syn Max je síce matematický génius, ale v škole ho ostatní šikanujú. Lenže, tie skutočné problémy na Wishbonovcov ešte len čakajú. Animovaná komédia.

Wind river

26. novembra o 18:30, kino Mier

Nič nie je ťažšie, ako zistiť pravdu. Stopár Cory Lambert objaví uprostred zasneženej pustej krajiny Wyomingu telo mŕtveho indiánskeho dievčaťa. Vyšetrovanie preberá mladá agentka FBI Jane Bannerová, ktorá do odľahlej indiánskej rezervácie Wind River prichádza z Las Vegas, úplne nepripravená na drsné podnebie, ktoré tam panuje. Na pomoc pri vyšetrovaní osloví stopára Coryho a spoločne sa snažia vyriešiť záhadnú smrť…

Výstava prác z Milochova

ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa pripravila výstavu prác účastníkov výtvarných kurzov v Milochove. Výstava potrvá v priestoroch galérie školy iba do 22. novembra. Pozrieť si ju môžete od 10:00 do 17:00.

Katarína Vavrová – A čo je krása?

MG ART galéria

Výstava malieb Kataríny Vavrovej potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika už len do 24. novembra, pričom je spojená s predajom diel. Galéria je otvorená od utorka do piatka v čase 11:00 – 16:00.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Nadežda Jakúbková: Pokoj – Láska – Farby

Kino Mier

Autorská výstava obrazov Nadeždy Jakúbkovej potrvá v kine Mier do konca novembra. Inšpiráciu autorka nachádza najmä v kresbe a v technike suchého pastelu. Pozrieť si výstavu môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Martin Slatkovský: Portrét

Kino Mier

V kine Mier si môžete pozrieť aj autorskú výstavu fotografií Martina Slatkovského, ktorá potrvá do konca tohto roka, a to počas prevádzky PX Centra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskej pre ne niet miesta: O považskobystrické nádhery je záujem inde, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM