Rôzne

Už mala byť hotová! Poznáme dôvod meškania rekonštrukcie Považskej knižnice

Podľa pôvodných sľubov mala jedna z najstarších budov v Považskej Bystrici už opätovne slúžiť účelu. Prečo tomu tak nie je?

Ilustračný obrázok k článku Už mala byť hotová! Poznáme dôvod meškania rekonštrukcie Považskej knižnice
19
Galéria

Hlavná budova Považskej knižnice v Považskej Bystrici je od 29. apríla 2019 zatvorená. Samotná knižnica je od 10. júna 2019 preťahovaná v náhradných priestoroch na Štúrovej ulici. A hoci sa najprv spomínal koniec rekonštrukčných prác v závere júna 2020, na informačnej tabuli k stavbe bol uvedený koniec rekonštrukcie na júl 2020. Lenže ani tento termín sa nestihol.

Posledná fáza

„Práce na prestavbe objektu Považskej knižnice sa aktuálne nachádzajú v poslednej fáze,“ povedala to pre Dnes24 hovorkyňa Trenčianskeho samosprávneho kraja Lenka Kukučková.

Podľa jej slov sa postupne inštalujú zdravotechnické a vzduchotechnické zariadenia, osvetlenie a vykurovacie panely. „Súčasne prebieha pokládka nášľapných vrstiev, maľovanie, a tiež terénne úpravy pred novým hlavným vchodom,“ ozrejmila krajská hovorkyňa.

Dôvodom Covid-19

Kukučková vysvetľuje, že na túto investičnú akciu bol uzatvorený dodatok, ktorým došlo k predĺženiu termínu dokončenia stavby na druhú polovicu augusta.

Dôvodom mali byť opatrenia súvisiace so šírením ochorenia Covid-19. „Po odovzdaní diela zhotoviteľom bude nasledovať kolaudačné konanie a na základe povolenia od Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici budú priestory knižnice uvedené do prevádzky. Zrekonštruovaný objekt bude opäť sprístupnený širokej verejnosti po vybavení všetkých vyššie uvedených povolení,“ dodala Kukučková.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM