Filip Chudý Rôzne

Úvahy o odložení začiatku sezóny na kupku v Považskej: Zistili sme, ako to bude

Považskobystrické letné kúpalisko je na sezónu už síce pripravené, ale objavili sa úvahy o preložení jeho otvorenia. Bude sa začiatok sezóny posúvať?

Ilustračný obrázok k článku Úvahy o odložení začiatku sezóny na kupku v Považskej: Zistili sme, ako to bude
Zdroj: Dnes24.sk

Otvorenie považskobystrického letného kúpaliska závisí od klimatických podmienok. Práce sa tento rok nastavili tak, aby bolo pripravené na otvorenie počas soboty 16. júna, čo ešte v máji prezradil Ľubomír Kubovič, riaditeľ Mestských športových klubov (MŠK) Považská Bystrica, ktoré majú letné kúpalisko na starosti. Síce vtedy uviedol, že ak sa bude vyvíjať počasie priaznivo aj na začiatku júna, môže sa otvoriť aj o týždeň skôr, lenže táto možnosť padla. Preto nás zaujímalo, či sa kvôli počasiu nebude posúvať tohtoročné plánované otvorenie, ako sa to stalo napr. pred rokom, keďže vtedy sa to posunulo o tri dni.

„Areál na letnú sezónu je kompletne pripravený, len sme dlho premýšľali, či kúpalisko otvoriť už počas najbližšieho víkendu, keďže počasie aktuálne nie je pre kúpanie úplne ideálne. Ale keďže na sobotu hlásia zlepšenie počasia, rozhodli sme sa ho otvoriť, navyše sme to sľúbili,“ povedal Kubovič. Otvorené má byť v sobotu 16. júna od 10:00.

Ten tiež ale upozornil, že počasie budú naďalej sledovať. „Neotvorili by sme v sobotu len vtedy, ak by bolo počasie na kúpanie vyslovene zlé, čiže by fúkal vietor, pršalo by a pod. No ak bude len trochu solídne, určite ho v sobotu otvoríme. Voda sa už navyše nahrieva, čiže energie by sme v prípade neotvorenia neušetrili,“ doplnil riaditeľ MŠK s tým, že už majú aj potrené potvrdenia od hygienikov na otvorenie.

Otváracie hodiny budú v júni od 12:00 do 19:00, no počas víkendov už od 10:00. „Od 1. júla bude otvorené každý deň od 10:00, keďže sú už prázdniny. V auguste sa ale bude čas otvorenia prehodnocovať za pochodu, keďže tento mesiac nemusí byť doobeda tak teplý, ako býva júl,“ dodal Kubovič.

Vstupné sa nemenilo a je nasledovné:

Celodenný lístok

  • Dospelí 3,00 €
  • Deti od 5–15 rokov 2,00 €
  • Dôchodcovia (od 60 rokov) 1,50 €
  • ZŤP (po predložení preukazu) 1,50 €

Popoludňajší lístok po 16:30 hodine

  • Dospelí 2,00 €
  • Deti od 5–15 rokov 1,00 €
  • Dôchodcovia, ZŤP 1,00 €

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM