Krimi

Útok psa na príslušníka mestskej polície: Michalovi (30) z Považskej Bystrice hrozí pobyt za mrežami

V Považskej Bystrici sa jedna bežná obchádzková služba skončila podľa mestskej polície útokom psa na verejného činiteľa. Prípad má pokračovanie!

Ilustračný obrázok k článku Útok psa na príslušníka mestskej polície: Michalovi (30) z Považskej Bystrice hrozí pobyt za mrežami
Zdroj: TASR

„Zo zločinu útoku na verejného činiteľa vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Považskej Bystrici obvinil 30-ročného Michala z Považskej Bystrice,“ informovala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Elena Antalová.

Známe skutočnosti

„Obvinený sa v stredu (dňa 2. marca) podvečer prechádzal so svojím psom Stafordský teriér, ktorého mal pusteného bez vôdzky. Policajt Mestskej polície vyzval muža na predloženie dokladov totožnosti, nakoľko bol podozrivý zo spáchania priestupku proti verejnému poriadku. Túto výzvu však nerešpektoval a dal sa na útek spolu so psom,“ informuje policajná hovorkyňa Elena Antalová. Po naháňačke došlo pri pamätníku k zatýkaniu. „Mestský policajt páchateľa dostihol a výzvu zopakoval. Muž ho však začal častovať vulgarizmami a taktiež sa mu vyhrážal, že ho zabije. Popri tom kládol aktívny odpor. Potom vytiahol z vrecka plastový sáčok a pokúsil sa ho prehltnúť. Prehltnutiu sa policajti snažili mužovi zabrániť, ale sa im to nepodarilo,“ informuje Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

Incident vyvrcholil pri zatýkaní

„V tom muž poštval na zakročujúcich policajtov psa. Ten uposlúchol výzvu a pohrýzol policajta do zadnej časti stehna. Pri spacifikovávaní agresívneho muža utrpel drobné zranenie aj druhý zasahujúci policajt. Ich zranenie si nevyžiadalo práceneschopnosť, ale bolo potrebné lekárske ošetrenie. Nakoľko muž prehltol neznámu látku bol krátko po skutku hospitalizovaný v nemocnici na internom oddelení,“ povedala policajná hovorkyňa E. Antalová.

Hrozí mu väzenie

„Vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici 5. marca rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. Za tento skutok obvinenému Michalovi hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ informovala nás hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

Môže vás zaujímať

Dráma v službe: Pes napadol mestského policajta, ten ho postrelil

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM