Filip Chudý Hádzaná

Úspech za hranicami pre Považskú: Trénerove slová potešia

Považskobystrickí hádzanári absolvovali dôležitý test pred novou sezónou, ktorý im vyšiel. Ako obstáli v medzinárodnej konkurencii?

Ilustračný obrázok k článku Úspech za hranicami pre Považskú: Trénerove slová potešia
Zdroj: MŠK Považská Bystrica

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa koncom minulého týždňa vybrali do Jičína, kde absolvovali predposlednú fázu zápasovej prípravy na novú sezónu. Najprv vyhrali v prípravnom zápase nad domácim HBC 28:26, aby sa následne zúčastnili medzinárodného turnaja Kers cup. Na ňom obsadili druhé miesto, keď v piatok prehrali s neskorším víťazom turnaja poľským Glogówom 26:40, aby v sobotu porazili aktuálneho českého vicemajstra a semifinalistu Vyzývacieho pohára Duklu Praha 27:18 a domáci Jičín 25:24.

„S výjazdom do Jičína môžem byť spokojný, veď sme vyhrali tri zápasy zo štyroch. V každom z nich sme sa streli s dobrým súperom a mohli sme tak pracovať na zdokonalení našej hry a odstraňovaní nedostatkov. Výsledky sa nedajú ani podceňovať, ani preceňovať, keďže každý je v inej fáze prípravy a mal inú stratégiu,“ povedal tréner MŠK Považská Bystrica Václav Straka.

Naši hádzanári išli do každého duelu s inou stratégiou. Proti Jičínu rozložili sily rovnomerne na všetkých hráčov. V stretnutí s Glogówom sa snažili hrať prvý polčas v užšej zostave, ale po dobrom začiatku nepremenili množstvo šancí, čo kvalitný súper potrestal rýchlymi protiútokmi. „V druhej polovici prvého polčasu sme absolútne stratili zápas, čo sme si aj vydiskutovali a na druhý deň proti Dukle Praha sme odohrali veľmi dobrý zápas,“ prezradil Václav Straka.

Ten nevidel vo svojom tíme zlé individuálne výkony, hráči podľa neho zápas od zápasu odstraňovali nedostatky, čo považuje za pozitíve. „Kostra zostavy vie odohrať veľmi dobré úseky zápasov, na tom musíme stavať. V obrane sme ukázali počas prípravy, že môže mať spolu s brankármi kvalitu. V útoku sa dobré veci striedajú s netaktickými, čo nás môže stáť zápas, čo sa ukázalo proti Glogówu,“ dodal Straka.

Generálkou na novú sezónu bude víkendový turnaj v maďarskom Balmazújvárosi, kde Považskobystričanov najprv preverí reprezentácia Alžírska do 21 rokov. Do prípravy by sa už tento týždeň mali zapojiť traja z pätice hráčov, ktorí sa nemohli zúčastniť turnaja v Jičíne, menovite Martin Kozák, Andrej Zúbek a Ivan Bystrický.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Hádzaná v Považskej má zastúpenie na ME: Ivan Bystrický by mal byť oporou

Hokejisti Považskej v príprave na novú sezónu: Novinky priamo z klubovej kuchyne

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes.24/DPB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM