Filip Chudý Rôzne

Úspech v hlavnom meste: Tisíce ľudí obdivovali považskobystrické motocykle, FOTO

Na veľkej výstave v hlavnom meste Slovenska mali svoju premiéru považskobystrické motorky. Tie si prišli obzrieť aj viaceré známe osobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Úspech v hlavnom meste: Tisíce ľudí obdivovali považskobystrické motocykle, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Vlastivedné múzeum

Od štvrtka 8. marca do nedele 12. marca patrilo bratislavské výstavisko všetkým milovníkom silných strojov. Na výstave Motocykel a Boat Show sa na ploche 19 000 m2 predstavilo 135 vystavovateľov z deviatich krajín, pričom ich program prilákal 57 113 návštev­níkov.

Záujemcovia si mohli obzrieť nielen sériovo vyrábané motocykle, ale aj exkluzívne pretekárske špeciály a jedinečné prestavby motoriek či stroje vyrobené na zákazku v sekcii Customs of Slovakia. Jednotlivé značky okrem svojich známych modelov ukázali aj dlho očakávané kúsky a slovenské výstavné premiéry. Počas výstavy boli tradične vyhlásené výsledky odbornej novinárskej ankety Motocykel roka. No ako už avizovali organizátori pred samotným podujatím, lahôdkou 17. ročníka výstavy Motocykel bola aj výstava historických motocyklov zo zbierkového fondu Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici, v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kra­ja.

„Múzeum predstavilo 15 originálnych exponátov podľa chronológie ich výroby v závode Považské strojárne. Verejnosti bol prezentovaný aj prvý čisto slovenský motocykel Manet M90, vyrobený v roku 1947 v Považskej Bystrici,“ uviedla Petronela Rágulová, riaditeľka Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici.

Výstavu Motocykel a Boat Show podporili svojou účasťou aj viaceré známe slovenské osobnosti z politického a spoločenského života. Mnohé si pozreli aj považskobystrické motocykle, ktoré okrem iných zaujali aj úspešných slovenských motocyklistov z Rely Dakar Ivana Jakeša a Štefana Svitka.

Veľká výstava v Bratislave: Záujem o považskobystrické motorky
9
Galéria
Zdroj: Vlastivedné múzeum

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrický umelec vytvoril sochu nášho rodáka Jána Kronera: FOTO vnútri

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM