Filip Chudý Iné športy

Úspech pre Zuzku (20) z Považskej: Osobáky na vrchole sezóny, VIDEO + FOTO

Na európskom šampionáte mladých atlétov sa nestratila ani Považskobystričanka Zuzana Ďurkechová. Naštartovala ju kuriózna situácia.

Ilustračný obrázok k článku Úspech pre Zuzku (20) z Považskej: Osobáky na vrchole sezóny, VIDEO + FOTO
5
Galéria
Zdroj: Zuzana Ďurkechová

Na prebiehajúcich majstrovstvách Európy atlétov do 23 rokov v poľskej Bydgoszczi reprezentuje Slovensko 15 športovcov. Medzi nimi aj 20-ročná trojskokanka Sparty Považská Bystrica Zuzana Ďurkechová. Tá obsadila v kvalifikácii 15. priečku s výkonom 12,87 m, a hoci nepostúpila do 12-členného finále, utvorila si osobný rekord v každom pokuse. Jej vyrovnaná séria bola 12,83 – 12,86 – 12,87. Kvalifikačný limit bol 13,05.

„Som spokojná, keďže po dlhšej dobe som predviedla takýto výkon. Predtým som bola zranená, čo sa prejavilo aj na výkonoch. Teraz ma našťastie členok nebolel, preto sa mi skákalo výborne. Škoda toho, že mi chýbalo trochu šťastia, finále nebolo ďaleko. Ale som rada aj za tento výsledok, pretože som išla do súťaže s najhorším výkonom zo štartového poľa a nakoniec som nechala za sebou sedem súperiek,“ povedala Ďurkechová.

Tá ďalej prezradila, že pre zdravotné problémy dokonca zvažovali, či na ME vôbec cestovať, keďže dlho netrénovala, ale nakoniec to dopadlo dobre a na vrchole sezóny skočila svoj najlepší výkon. „Tak by to podľa mňa aj malo byť, preto ma teší, že sa mi to podarilo,“ prezradila, hoci ju trochu mrzelo, že pri poslednom najdlhšom pokuse nedobehla na odrazovú dosku, čo ju stálo veľa centimetrov, ktoré ju zrejme delili od postupu do finále.

Súťaž pritom pre ňu začala netradične, keď nej nevyšiel krok a prvý pokus len prebehla, no jej tréner Michal Pogány úspešne zaloboval a vybavil jej opakovanie pokusu, keďže jej mal niekto zavadzať v rozbehu. „Videla som osobu, ktorá tam stála, ale neviem, či mi až tak zavadzala. Ja som sa rozbehla, ale pokus mi absolútne nevyšiel. Tréner mi ale povedal, nech sa sťažujem, aby sa pokus opakoval, čo sa nakoniec vybavilo, no mala som naň už iba osem sekúnd, tak som sa len rozbehla, išla som do toho voľne a bol z toho osobák,“ vyjadrila sa mladá trojskokanka s tým, že ju to naštartovalo, za čo vďačí trénerovi, lebo ak by súťaž začala s takým nevydareným pokusom, to by ju mohlo rozhodiť.

Považskobystričanka Zuzana Ďurkechová na ME: Kuriózny začiatok súťaže
1
Galéria

Tento výsledok je pre ňu zatiaľ najväčší úspech v začínajúcej sa medzinárodnej kariére. „Je to pre mňa motivácia smerom do budúcnosti, aby som sa posúvala dopredu. Mám totiž výborný pocit z toho, že som mohla reprezentovať Slovensko na takomto podujatí,“ doplnila Ďurkechová s tým, že ďakuje všetkým, ktorí ju podporujú, či už trénerom, rodine, priateľovi a ďalším. Teraz má ale ešte cieľ prekonať v letnej sezóne 13-metrovú hranicu, pričom popritom si bude aj liečiť členok.

Dobrá reprezentácia od Zuzky Ďurkechovej: Sympatická Považskobystričanka na ME
5
Galéria
Zdroj: Zuzana Ďurkechová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania začali letnú prípravu: Novinky ohľadom kádra, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM