Filip Chudý Hádzaná

Úspech pre Považskú Bystricu: Na toto sme čakali viacero rokov!

Ani nešťastná prehra nepripravila Považskobystričanov o dobrú náladu, keďže sa skončilo ich sedemročné čakanie. Aké?

Ilustračný obrázok k článku Úspech pre Považskú Bystricu: Na toto sme čakali viacero rokov!
Zdroj: Barbora Talačová

Za ostatných dvanásť sezón sa len druhýkrát stalo, že hádzanári MŠK Považská Bystrica obsadia pred vyraďovacou časťou sezóny druhé miesto. Za ten čas sa im to podarilo len v sezóne 2010/11, inak boli až do tohto ročníka vždy v konečnej tabuľke nižšie. „Treba to oceniť, lebo v súčasnej konkurencii to úspech je. Ale zároveň treba povedať, že len čiastkový, lebo medaily sa rozdávajú až po play-off,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Výhodu domáceho prostredia v prípadnom rozhodujúcom stretnutí semifinále nám definitívne zabezpečila stredajšia prehra Šale s Prešovom 24:29. Naša tesná prehra v súbežne hranom zápase v Topoľčanoch 26:27 teda až tak nebolela, keďže vďaka lepším vzájomným zápasom nás „žochári“ nemôžu predbehnúť. Skôr mrzí to, že sme dvakrát veľmi ľahko stratili sľubné náskoky. V 32. minúte sme viedli 15:10, no v 39. minúte už bolo 16:17. V 49. minúte sme viedli 23:20, no už o štyri minúty bolo vyrovnané a nakoniec sme prehrali. Toto nás v play-off, kde takmer určite začneme práve s Topoľčanmi, môže stáť veľa.

„Nehrali sme zle, zápas sme mali v rukách, ale škoda týchto dvoch momentov. Na začiatku druhého polčasu nám nevyšla presilovka a dostali sme štyri ľahké góly z protiútokov. Nepripravenou streľbou a technickými chybami sme Topoľčany vrátili do hry. Niečo podobné sa zopakovalo aj pred koncom, keď okrem technických chýb sme viackrát strelili aj do žrdí. Domácim sme to vlastne darovali,“ konštatoval Straka.

Play-off je podľa neho ale iná súťaž, kde prehovorí aj psychika. No ešte tu máme dva zápasy v nadstavbe. Najprv v sobotu o 18:00 hostíme Šaľu a v utorok hráme v Prešove. „Tabuľkovo sa síce už nepohneme, ale každý zápas je prestížny. Šaľu chceme doma poraziť, aby sme si postrážili domáce prostredie. V Prešove to už bude príprava na play-off. Hlavne, aby sa nikto nezranil a hrali sme dobre,“ doplnil Straka s tým, že sa chcú rozlúčiť ďalšími nazbieranými bodmi do bohatej tohtosezónnej zbierky, ale všetko už zároveň smerujú na play-off.

Dobrou správou je to, že po takmer dvoch mesiacoch sa do hry vrátil náš elitný strelec Radim Chudoba. „Už dva týždne je v tréningovom procese, pričom týždeň je bez obmedzení. Trochu ešte potrebuje čas, no verím, že na play-off bude stopercentne pripravený. V Topoľčanoch sa nám ale zranil Martin Kozák, keď ho nešetrne a bez potrestania fauloval Ivanov. Má niečo s ramenom, preto sme ho stiahli z ihriska. Verím, že to nie je nič vážne,“ prezradil tréner MŠK.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM