Filip Chudý Iné športy

Úspech pre mladého Považskobystričana: Ján Džanaj najlepší na Slovensku!

Naše mesto sa môže pochváliť ďalším pekným úspechom, o ktorý sa postaral Ján Džanaj. Ako vidí svoj úspech samotný športovec?

Ilustračný obrázok k článku Úspech pre mladého Považskobystričana: Ján Džanaj najlepší na Slovensku!
Zdroj: Boxing Club Dubnica nad Váhom

Veľkého úspechu sa na trojdňových majstrovstvách Slovenska v boxe, ktoré sa uskutočnili v závere minulého týždňa v Nitre, dočkal 22-ročný Považskobystričan Ján Džanaj. Člen BC Dubnica nad Váhom triumfoval v kategórii do 81 kg a druhýkrát v kariére získal titul majstra Slovenska, keď premiérovo sa tešil v roku 2014.

Džanaj boxuje od roku 2010, keď sa k tomuto športu dostal cez spolužiaka na strednej škole, no zverenec Pavla Huňu aj za pomerne krátky čas už zbiera úspechy. Teraz vlastne nadviazal na svoj titul spred dvoch rokov, keďže v roku 2015 ho nemohol obhajovať pre zranenie. Vtedy ho smola postihla len dva týždne pred šampionátom a následne mal polročnú absenciu pre zranenie. V máji opäť mohol vstúpiť do ringu a začala jeho postupná príprava, ktorá vyvrcholila čerstvým úspechom.

Zúročená príprava

Jeho štvrťfinálovým súperom na víkendovom slovenskom šampionáte bol levický boxer Lukáš Matuňák. Ján Džanaj podľa vlastných slov boxoval v tomto súboji veľmi dobre, v treťom kole dostal súpera trikrát do počítania a vyhral som verdiktom TKO. V semifinále ho čakala ťažká skúška v podobe kamenického pästiara Tomáša Zajaca. „Tento zápas bol veľmi ťažký, pretože môj súper bol odo mňa o dobrých 10 centimetrov vyšší, čo je v tejto váhovej kategórii nezvyk, keďže aj ja som na ňu pomerne dosť vysoký,“ povedal Džanaj, ktorý nakoniec vyhral na body a jeho finálovým vyzývateľom bol boxer žilinského klubu Michal Šurín.

„V minulosti som s týmto súperom už boxoval a pred dvomi rokmi ho aj porazil. Toto finále som s prehľadom vyhral 3:0 na body a stal sa tak majstrom Slovenska. Zúročilo sa tak to, že na republikové majstrovská som bol veľmi dobre pripravený. Mal som tvrdú deväťtýždňovú prípravu, prakticky každý deň dva tréningy. Cítil som sa veľmi dobre po fyzickej aj psychickej stránke a veril v titul,“ prezradil Ján Džanaj.

Ten verí, že po tomto jeho úspechu budú kompetentní minimálne premýšľať, aby ho opäť pozvali do slovenskej reprezentácie, kam sa po titule v roku 2014 dostal. „Box ma baví a chcel by som sa presadiť aj na medzinárodnej úrovni,“ dodal Ján Džanaj, ktorý ešte nemá špeciálnu boxerskú prezývku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Skvelý finiš Považskobystri­čanov: Zimujeme v popredí tabuľky!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM