Filip Chudý Rôzne

Upriamili sa aj na výsledky žiakov a pozrite: Považskobystrická škola v TOP 3!

Zverejnili sa aktualizované rebríčky slovenských základných a stredných škôl. Medzi najlepšími sú aj školy z Považskej Bystrice. Ktoré?

Ilustračný obrázok k článku Upriamili sa aj na výsledky žiakov a pozrite: Považskobystrická škola v TOP 3!
Zdroj: TASR

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) aktualizoval rebríček najlepších základných a stredných škôl. Nové rebríčky súvisia podľa INEKO s doplnením aktuálnych údajov za viacero sledovaných ukazovateľov na portál skoly.ineko.sk, na ktorom zbiera dostupné údaje o všetkých základných a stredných školách na Slovensku. „Aktuálne sme doplnili nové údaje napríklad za nezamestnanosť absolventov stredných škôl a mimoriadne výsledky žiakov podľa metodiky ministerstva školstva, ktoré priamo vstupujú do celkového hodnotenia škôl podľa metodiky INEKO,“ prezradil inštitút.

Mimovládna nezisková organizácia INEKO upozorňuje, že rebríčky škôl komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Výsledky vstupujúce do rebríčkov nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces, nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom.

Aj po aktualizácii údajov sa v TOP 10 opäť nachádzajú dve považskobystrické školy. ZŠ Slovenských partizánov si polepšila oproti letnému vydaniu rebríčka INEKO o jedno miesto a je už treťou najlepšie hodnotenou základnou školou na Slovensku. Druhé považskobystrické zastúpenie v elitnej desiatke nájdeme v kategórii stredných odborných škôl (SOŠ), keď na deviatom mieste sa nachádza Obchodná akadémia (v lete bola šiesta).

Najlepšie hodnotenou základnou školou na Slovensku je ZŠ na Krosnianskej 4 v Košiciach, pred ZŠ T. J. Moussona 4 Michalovciach. Medzi SOŠ je najvyššie Obchodná akadémia Kukučínova 2 v Trnave, druhá je SPŠ elektrotechnická na Plzenskej ul. v Prešove a tretia Obchodná akadémia Milana Hodžu v Trenčíne. Medzi gymnáziami zvíťazila Škola pre mimoriadne nadané deti Teplická 7 v Bratislave, druhé bolo bratislavské Gymnázium Jura Hronca na Novohradskej 3 a tretie Gymnázium Poštová 9 v Košiciach.

Aktualizované boli aj rebríčky pre jednotlivé kraje. ZŠ Slovenských partizánov je v rámci Trenčianskeho kraja medzi základnými školami na prvom mieste. Vysoko v krajskom rebríčku základných škôl sú aj ZŠ Slovanská (5. miesto) a ZŠ Školská (13. miesto). Obchodná akadémia v Považskej Bystrici je v rámci kraja medzi SOŠ na 2. mieste, Stredná zdravotnícka škola je 8., Stredná priemyselná škola 12. a SOŠ strojnícka 17. Gymnázium v Považskej Bystrici je v kategórii gymnázií v Trenčianskom kraji v poradí na 7. mieste.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Známy dobrovoľník z Považskej vyrazil do škôl: Tentoraz bez štetca v ruke

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM