Filip Chudý Rôzne

Upravoval sa cestovný poriadok: Pozrite, ako pôjdu autobusy v Považskej a okolí

V našom meste a okolí platí od mája nový cestovný poriadok. Aké zmeny nastali v rámci prevádzky Považská Bystrica?

Ilustračný obrázok k článku Upravoval sa cestovný poriadok: Pozrite, ako pôjdu autobusy v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

V našej prímestskej autobusovej doprave, ktorú zabezpečuje spoločnosť SAD Trenčín, nastali od 1. mája 2018 zmeny v cestovných poriadkoch, čo nám potvrdila hovorkyňa spoločnosti Ivana Strelcová. Jednotlivé spoje a linky sa upravovali, niekde sa dokonca pridávali. Zmeny v rámci prevádzky Považská Bystrica sú podľa slov hovorkyne trenčianskej SAD-ky ale minimálne.

„Prvá časť zmien sa týka drobných posunov časov v rámci spoja – odchodov z jednotlivých zastávok na základe štatistiky tak, aby sme minimalizovali státie na zástavke v prípade nadbehnutia spoja a čakania autobusu na zastávke na čas odchodu,“ povedala Strelcová.

Ako ďalej uviedla, ďalšie drobné zmeny sú zavedené na základe žiadostí občanov – obcí. „Tieto sú v podstate tri, ide o zachádzky do zastávok alebo obcí mimo hlavnej trasy autobusu,“ doplnila hovorkyňa SAD Trenčín.

Zmeny v cestovnom poriadku SAD Trenčín

Ide o zmeny v okrese Považská Bystrica, ktoré sú platné od 1. mája 2018

1. zachádzka do obce Počarová v utorok a piatok
spoj 306403/13 Považská Bystrica – Domaniža – Čelkova Lehota. Z autobusovej stanice má tento spoj v pondelok až piatok odchod o 9:00, v utorok a piatok ale pôjde už o 8:55, pričom až do Počarovej pôjde z každej zastávky o päť minút skôr. Do Čelkovej Lehoty príde vždy o 9:42.

2. zachádzka do obce Klieština v sobotu
spoj 306413/27 Považská Bystrica – Horná Mariková. Z autobusovej stanice má tento spoj odchod každý deň o 6:50, lenže počas sobôt pôjde do Klieštiny, čiže na konečnú príde o osem minút neskôr než v iné dni.

3. zachádzka v rámci Považskej Bystrice v piatok
spoj 306413/60 Dolná Mariková – Považská Bystrica. Zo zastávky Dolná Mariková, RAJ má tento spoj v pondelok až piatok odchod o 9:10, no v piatok bude vedený zo zastávky PB, Kukučínova aj na zastávky PB, žel.st. a PB, Mládežnícka ul. Až odtiaľ potom do konečnej zastávky PB, AS.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM