Filip Chudý Kultúra

Týždeň nebude len o voľbách: To najlepšie, čo sa chystá v Považskej Bystrici

Počas tohto týždňa nemusíme ísť len k volebným urnám, ale môžeme sa počas neho aj zabaviť. Aké akcie sa konajú?

Ilustračný obrázok k článku Týždeň nebude len o voľbách: To najlepšie, čo sa chystá v Považskej Bystrici
Zdroj: TASR

Foxtrot

5. novembra o 18:30, kino Mier

Foxtrot je názov checkpointu v severnom Izraeli. Foxtrot je kód pre písmeno F. Foxtrot je tanec, pri ktorom sa vždy vrátite späť na začiatok. Jonathan Feldman stráži spolu s troma ďalšími mužmi opustený checkpoint niekde v púšti na severe Izraela. Od čítania komiksov a počúvania starého rádia ich občas vyruší okoloidúci automobil alebo ťava, ktorá sa po ceste lenivo prechádza sem a tam. Mladých vojakov vytrhne z nudy až nečakaná udalosť s fatálnymi následkami. Ide o úspešnú dráma, ktorá získala doma osem cien.

Výstava prác

6. novembra o 17:00, ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa pozýva na výstavu prác účastníkov výtvarných kurzov v Milochove. Vernisáž sa uskutoční v utorok a výstava potrvá do 23. novembra.

Svetlušky a Krajina nádeje

8. novembra o 9:00, kino Mier

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pripravuje ďalší ročník súťaží pre žiakov špeciálnych škôl – súťaž v tvorivosti Svetlušky a výtvarnú súťaž Krajina nádeje. Podujatia sa zúčastní sa ho viac ako 100 detí z takmer celého Slovenska. Súťažiť budú vo viacerých disciplínach: v modelovaní, v skladaní puzzle na čas, v speve aj v tanci. Súčasťou je i vyhodnotenie výtvarnej súťaže, do ktorej sa v tomto roku zapojilo viac ako 90 detí zo 14 škôl.

Bohemian Rhapsody

8. novembra o 18:30, kino Mier

Queen. Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu a jedinečnú životnú a umeleckú kariéru Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985. Film je oslavou rockovej skupiny Queen, jej hudby a predovšetkým Freddieho Mercuryho, ktorý svojou tvorbou aj životom vzdoroval všetkým stereotypom, vďaka čomu sa stal jedným z najvýraznejších umelcov svojej doby.

Hokej: Považská Bystrica – Spišská Nová Ves

9. novembra o 18:00, zimný štadión

Hokejisti Považskej Bystrice odohrajú tento týždeň dôležité stretnutie v boji o play-off, keďže privítajú svojho priameho konkurenta, ktorého v prípade víťazstva za tri body preskočia v tabuľke.

Dievča v pavúčej sieti

9. novembra o 18:30, kino Mier

Lisbeth Salanderová, kultová hlavná postava úspešnej knižnej série Milénium Stiega Larssona, sa vracia na plátna v adaptácii krimi bestselleru Dievča v pavúčej sieti. V temnom thrilleri sa hackerka Lisbeth spolu s novinárom Mikaelom Blomkvistom zamotáva do siete plnej klamstiev, kyber zločincov a skorumpovaných politikov.

Stolný tenis: Zápasy Považskej Bystrice

10. novembra o 10:00 a 15:00, telocvičňa ZŠ Stred

Stolní tenisti TTC Považská Bystrica odohrajú ďalší domáci dvojzápas v rámci tretej ligy. V súboji dvoch posledných tímov tabuľky budú o 10:00 hostiť Starú Turú a neskôr o 15:00 privítajú Nové Mesto nad Váhom.

Hokejbal: Považská Bystrica – Skalica

10. novembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Hokejbalisti Považskej Bystrice sa po dobrom vstupe do sezóny trochu zasekli, no proti Skalici sa opäť môžu dostať na víťaznú vlnu. Dokážu to?

Zamykanie Manínskej úžiny

11. novembra

Klub slovenských turistov Manín bude symbolicky zamykať Manínsku úžinu, čím sa symbolicky ukončí tohtoročnú turistickú sezónu v našom okolí. Stretnutie turistov bude o 13:00 na symbolickom cintoríne v Manínskej úžine, no turistika začne už v ranných hodinách.

Futbal: Považská Bystrica – Prievidza

11. november o 10:00, futbalový štadión

Považskobystričanky odohrajú posledný zápas jesennej časti, v ktorom privítajú Prievidzu. Ak vyhrajú, preskočia svoje súperky a budú zimovať na treťom mieste.

V krajine drotárie

Považské osvetové stredisko

Výstava je venovaná rodu Jurovatých. Spoločne s ďalšími umelcami predstavia a priblížia svoje tvorivé zručnosti a prácu, ktorých výsledkom sú originálne výrobky a výtvarné diela. Ich úsilie a tvorivá práca dokazujú, že drotárstvo je v našej tradícii zakorenené dostatočne, len jeho pôvodný zvyčajne úžitkový význam sa presúva k tvorivej práci s materiálom. Výstava potrvá do 16. novembra, otvorená je pondelok – piatok od 9:00 – 16:00.

Ľuboš Ďurica: Nepál

Kino Mier

Autorská výstava fotografií považskobystrického autora venovaných Nepálu. Výstava potrvá do 17. novembra a pozrieť si ju môžete nasledovne: pondelok až piatok 8:00 – 16:00, streda 8:00 – 18:00, v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

MABE – Do neba a späť II.

MG ART Galéria

MABE je vlastným menom Peter Horniak. Od roku 2013 realizoval viaceré samostatné výstavy – Bratislava, Praha, Kežmarok, Tvrdošín. Jeho diela sú v súkromných zbierkach na Slovensku, v Čechách, v Rakúsku, v Nemecku, v Nórsku, vo Švajčiarsku, v Rusku, Poľsku, Chorvátsku, na Novom Zélande, v Austrálii. Teraz vystavuje v Považskej Bystrici do 23. novembra.

Videl som všetky kostoly Slovenska

Vlastivedné múzeum

V rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva sa u nás koná výstava Zdenka Dzurjanina „Videl som všetky kostoly Slovenska“. Výstava formou fotografií, bannerov a veľkoplošnej mapy prezentuje kultúrne bohatstvo sakrálnej architektúry v Slovenskej republike. Výstava potrvá do 15. decembra a pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM