Filip Chudý Kultúra

Týždeň na prelome mesiacov: Kam si v Považskej Bystrici vyraziť?

Počas nového týždňa vystrieda november posledný mesiac v roku. Aké akcie sú v tomto čase pre nás v meste pripravené?

Ilustračný obrázok k článku Týždeň na prelome mesiacov: Kam si v Považskej Bystrici vyraziť?
Zdroj: TASR

Mečiar

27. novembra o 18:30, kino Mier

Film Mečiar je spoveďou mladej režisérky Terezy Nvotovej o Vladimírovi Mečiarovi a o vplyve, ktorý mal tento politik na slovenskú spoločnosť, ale aj na život samotnej Terezy. Keď v roku 1989 padol v Československu totalitný komunistický režim, mala Tereza jeden rok.

Hádzaná: Považská Bystrica – Topoľčany

28. novembra o 18:00, športová hala

Hádzanári MŠK Považská Bystrica po víkendovom postupe do osemfinále Vyzývacieho pohára nastúpia v dôležitom extraligovom zápase proti Topoľčanom. Potvrdia dobrú formu?

Bez teba to nejde

29. novembra o 9:00, zasadačka mestského zastupiteľstva

Rada mládeže Trenčianskeho kraja, Mesto Považská Bystrica a Trenčiansky samosprávny kraj organizujú konferenciu mladých ľudí s motiváciou k participácii s názvom Bez teba to nejde. Podujatie podporilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, pričom na ňom vystúpia viacerí rečníci.

Sibír a ďaleký východ

29. novembra o 15:30, Považská knižnica

Považská knižnica pripravila besedu so spisovateľom a cestovateľom Svetozárom Krnom. Ten je aj vysokoškolský pedagóg, politológ, spisovateľ literatúry faktu, expedičný turista. Je tiež samostatným autorom 12 monografií, 7 učebníc, 11 esejistických cestopisov, 150 vedeckých štúdií a odborných článkov, 34 recenzií, 10 historických článkov, 4 profilov literátov a 218 politologických rozborov a komentárov.

Imro Weiner-Kráľ – Rozprávky pre Elise

29. novembra o 17:30, MG ART galéria

Výstava Imro Weiner-Kráľ – Rozprávky pre Elise je spojená s prezentáciou pentalógie rozprávok a predstavením záverečnej knihy Zázračný lekár Minet. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika potrvá do 12. januára 2018, pričom je spojená aj s predajom rozprávkových kníh. Vernisáž výstavy bude túto stredu.

Hokej: Považská Bystrica – Prešov

29. novembra o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti potrebujú v boji o play-off každý bod, pričom sa nemôžu pozerať na meno súpera. Teraz k nim príde líder tabuľky z Prešova, proti ktorému môžu len prekvapiť.

Vianočné tvorivé dielne pre seniorov

30. novembra o 9:00, mestský úrad

Tvorivé dielne pre seniorov sa na pôde mestského úradu budú konať vo štvrtok. Seniori si tu budú môcť vytvoriť adventný veniec pod dohľadom lektoriek. Akcia sa koná v rámci projektu Rok priateľsky k seniorom.

Výtvarníci deťom

1. decembra o 17:30, ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa pripravila dobročinnú predajnú výstavu v priestoroch školskej galérie. Výstava potrvá do 22. decembra. Jej vernisáž prebehne v prvý decembrový piatok.

Snow film fest

2. decembra o 16:00, kino Mier

Tento jedinečný filmový festival zimných dobrodružstiev a adrenalínových športov zavíta do 200 českých a slovenských miest a Považská Bystrica bude opäť pri tom.

Basketbal: Považská Bystrica – Karlovka Bratislava B

3. decembra o 10:00, športová hala

Považskobystrickí basketbalisti rozbehli sezónu brilantným spôsobom, veď vedú a na konte majú len jednu prehru. Tú im uštedrila Karlovka, ktorú práve teraz privítajú v domácom prostredí. Oplatia jej prehru aj s úrokmi?

Alica v krajine Vianoc

3. decembra o 16:00, kino Mier

Interaktívna mikulášska rozprávka inšpirovaná príbehom L. Carrola v podaní Divadla ZáBaVKa. Pre deti je pripravená sladká odmena.

Záhradníctvo: Nápadník

3. decembra o 18:30, kino Mier

Tretí diel trilógie Záhradníctvo sa odohráva na sklonku päťdesiatych rokov minulého storočia. Je príbehom lásky, tentoraz tej mileneckej. Rozpráva o tichej vojne medzi rodičmi a ich deťmi, poznamenanými vojnou a komunistickým prevratom. Česká tragikomédia.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha už len do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Nadežda Jakúbková: Pokoj – Láska – Farby

Kino Mier

Autorská výstava obrazov Nadeždy Jakúbkovej potrvá v kine Mier len do konca novembra. Inšpiráciu autorka nachádza najmä v kresbe a v technike suchého pastelu. Pozrieť si výstavu môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Martin Slatkovský: Portrét

Kino Mier

V kine Mier si môžete v rovnakých časoch pozrieť aj autorskú výstavu fotografií Martina Slatkovského, ktorá potrvá do konca tohto roka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská Bystrica dostáva vianočný šat: Aká bude tohtoročná výzdoba?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM