Filip Chudý Kultúra

Týždeň na prelome leta a jesene plný zábavy: TOP považskobystrické akcie

Počas tohto týždňa si môžete vychutnať posledné letné a zároveň prvé jesenné dni. A to aj vďaka zaujímavým akciám v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň na prelome leta a jesene plný zábavy: TOP považskobystrické akcie
Zdroj: TASR

Hádzaná: Považská Bystrica – ŠKP Bratislava

19. septembra o 18:30, športová hala

Na prvý domáci zápas v novej hádzanárskej sezóne sme si trochu počkali, ale už je tu. Ako už pomaly tradične, v úvode sezóny privítame na domácej pôde bratislavských policajtov. Získame dva body?

To

21. septembra o 19:00, kino Mier

Ak si nespomenieš, neprežiješ. Ak si spomenieš, zomrieš. Derry nie je obyčajným americkým malomestom. Pod jeho povrchom spí prastaré zlo. Vždy, keď sa prebudí na niekoľko rokov, rozpúta v Derry a okolí smršť neopísateľných hrôz. Film je nakrútený podľa rovnomenného románu majstra hororovej literatúry Stephena Kinga.

Považskobystrický jarmok

22. septembra o 10:00, centrum mesta

V Považskej Bystrici sa bude konať už 22. ročník tradičného jarmoku, ktorý ponúka aj tento rok bohatý program do večerných hodín. Príďte sa zabaviť do centra mesta.

Hokej: Považská Bystrica – Dubnica

22. septembra o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti zatiaľ čakajú na prvé body v sezóne. Môžu ich získať aj v príťažlivom považskom derby s Dubnicou, ktorá je nováčikom súťaže. Ako dopadne táto konfrontácia?

Basketbal: Považská Bystrica – Žilina

23. septembra o 18:00, športová hala

Začína aj nová basketbalová sezóna. Hráči Považskej Bystrice na úvod privítajú v derby Žilinčanov. Aký budú mať vstup do sezóny?

Kingsman: Zlatý kruh

23. septembra o 19:00, kino Mier

S tajnými agentmi ešte tajnejšej organizácie Kingsman sme sa rozlúčili v dosť rozpačitej situácii. Síce na poslednú chvíľu zachránili svet s väčšinou jeho obyvateľov, ale sami na tom neboli práve najlepšie. Americká akčná komédia.

Futbal: Považská Bystrica – Podolie

24. septembra o 10:00, futbalový štadión

Veľké okresné derby v Brvništi sa odložilo na 27. septembra o 16:00. No ešte predtým sa Považskobystričania predstavia doma, keď privítajú Podolie. Získajú ďalšie tri body?

LEGO® Ninjago film

24. septembra o 16:00, kino Mier

Je tu ďalšie veľkolepé dobrodružstvo s obľúbenými LEGO postavičkami! Tentoraz sa ocitáme v meste Ninjago City, ktoré ohrozujú temné sily. Zachrániť ho môže iba mladý Loyd, alias Zelený nindža, spolu so svojimi kamarátmi, tajnými nindža bojovníkmi. Animovaný film.

Ktorý je ten pravý?

24. septembra o 19:00, kino Mier

Nikdy nie je neskoro na nový začiatok. Alice má štyridsať, dve malé deti, rozišla sa s manželom a vracia sa späť do mesta, kde sa narodila a vyrástla. Doma si chce utriediť myšlienky a začať odznova. Veď, ako sa hovorí, život začína až po štyridsiatke! Romantická komédia.

Tajomstvá nočnej oblohy

Považské osvetové stredisko a kino Mier

Putovná výstava fotografií s astronomickou tematikou. Výstava ponúka možnosť pozrieť sa do vesmíru prostredníctvom záberov desiatich fotografov. Vstup je voľný. Otvorená bude v pracovné dni od 8:00 do 15:30 v Považskom osvetovom stredisku, kde bude do 3. októbra. V kine Mier si ju môžete pozrieť do 22. septembra od 8:00 do 16:00, v stredu do 18:00.

Ľubomír Drápal – Krajinou II.

MG ART galéria

Výstava známeho Považskobystričana potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do stredy 13. októbra a je spojená s predajom fotografií. Otvorené je od utorka do piatka v čase 11:00 – 16:00.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha do 30. novembra výstava, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prehľad v kocke: Témy z Považskej a okolia, ktoré cez týždeň najviac zaujali

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM