Filip Chudý Kultúra

Týždeň na prelome jari a leta je poriadne našlapaný: Akcie v Považskej Bystrici

Nový júnový týždeň prináša pre Považskobystričanov množstvo možností zábavy z rôznych odvetví. Pozrite tipy našej redakcie na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň na prelome jari a leta je poriadne našlapaný: Akcie v Považskej Bystrici
Foto: Rastislav Búgel

Jimmyho tančiareň

17. júna o 19:00, kino Mier

Pred vypuknutím Írskej občianskej vojny otvoril oddaný a odvážny aktivista Jimmy Gralton na írskom vidieku tanečnú sálu, kde sa ľudia mohli vzdelávať, zabávať, diskutovať, športovať, a najmä tancovať. Popularita Jimmyho tančiarne rástla a postupne sa stala miestom revolučných myšlienok, rozvíjania talentov, slobody a splnených snov. Historická dráma.

Bitcoin v Považskej Bystrici

18. júna o 18:30, KC Cooltajner

Beseda o kryptomenách a ich bezpečnosti s Jurajom Smatanom a Andrejom Cabajom, ktorá sa uskutoční v utorok v KC Cooltajner.

Stretnutie mamičiek

19. júna o 9:00, KC Cooltajner

Pravidelné stretnutia slúžia na vzájomnú podporu, poradenstvo v dojčení, nosení detí, starostlivosť o rodinu. Ideálny priestor na hľadanie nových priateľstiev a spriaznených duší.

Vítanie slnka s Ivetou | Ranná joga v Cooltajneri

20. júna o 6:30, KC Cooltajner

Ranné cvičenia jogy s Ivou Sudorovou sa uskutočnia ešte pred začiatkom pracovných povinností, aby ste do pracovného dňa vstúpili nabudení dobrou náladou a pozitívnou silou.

Veľké finále Coolkvíz Ligy

20. júna o 18:00, KC Cooltajner

Prvá sezóna Coolkvíz Ligy vrcholí. Ide o posledný kvíz pre sezónu 2018/2019 – Veľké finále. Kto napokon vyhrá celým rokom zbieraný bank? Stále nič nie je rozhodnuté!

Pro Musica Nostra Thursoviensi

20. júna o 18:00, Hotel Gino Park Palace

Tento medzinárodný hudobný festival predstaví umelcov s medzinárodnou účasťou a zároveň predstaví publiku vybrané historické pamiatky regiónu ako netradičné koncertné priestory.

Mladý Talent Považskej Bystrice

21. júna o 10:00, kino Mier

V piatok sa v kine Mier bude konať slávnostné odovzdávanie cien Mladý Talent Považskej Bystrice. Táto súťaž má v meste osemročnú tradíciu a je určená pre študentov stredných a umeleckých škôl vo veku 15 až 21 rokov, pričom jej cieľom je podpora talentovaných mladých ľudí. Kto uspeje tento rok? Hudobný hosť Dominika Mirgová.

Ukončená 2018/2019

21. júna o 13:30, športová hala

Všetka hádzanárska omladina! Zoberte rodičov a príďte ukončiť s nimi tohtoročnú hádzanársku sezónu. Čaká vás dobrá zábava.

Uzly a pomaranče

21. júna o 19:00, kino Mier

Uzly a pomaranče sú príbehom o prvej láske voňajúcej po pomarančoch, nesmelých dotykoch, chlapčenských súbojoch o česť a hlavne o koňoch. Scenár vychádza z knižnej predlohy renomovanej autorky pre mládež, Ivy Procházkovej. Romantická dráma.

Rodičia pod parou

22. júna o 19:00, kino Mier

Frank a Nancy sú manželský pár príjemnej strednej triedy, s domom, priestranným nalešteným autom a s dcérou, ktorú práve odprevadili do prvého ročníka na vysokoškolský internát. Do ich výbavy spokojného života patrí aj to, že si občas uhnú… Americká komédia.

Workshop kváskovania

23. júna o 9:00, KC Cooltajner

Voňavý, chrumkavý, zdravý a vlastnoručne upečený – kváskový chlebík. Chcete piecť svoj kváskový chlieb, no potrebujete povzbudiť alebo získať know-how? Potom zájdite do Cooltajneru.

Na bicykloch okolo priehrady 2019

23. júna o 9:00, štart pri kine Mier

Aj tento rok bude trasa „okolo Manína“ stále vhodná pre všetky vekové kategórie. Odpoludňajší program bude tradičný, takže sa je na čo tešiť.

Tajný život maznáčikov 2

23. júna o 16:00, kino Mier

Teriér Max sa horko-ťažko vyrovnal so skutočnosťou, že nie je jediným obľúbencom svojej paničky Katie, a už sú na obzore ďalšie nečakané zmeny… Animovaná komédia.

Podfukárky

23. júna o 19:00, kino Mier

Svet je plný bohatých, skazených a sebaistých mužov. A presne takých milujú hrdinky tejto komédie.

Výstava prác

ZUŠ IWK

Na Základnej umeleckej škole Imra Weinera Kráľa prebieha výstava výtvarných prác absolventov a starších žiakov školy. Výstava potrvá do 21. júna.

100. výročie československej meny

mestský úrad

V priestoroch mestského úradu prebieha zaujímavá výstava – 100. výročie československej meny. Výstava potrvá v predsálí zasadačky potrvá do 21. júna.

Vlad Vakov – Vnútorné príbehy

MG ART Galéria

Výstava Vlada Vakova s názvom Vnútorné príbehy potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 28. júna a je spojená s predajom diel. Galéria býva otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Výstava umeleckej fotografie

Kino Mier

Výber fotografií z 43. ročníka výstavy umeleckej fotografie členov zväzu slovenských fotografov. Výstava potrvá do 30. júna a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00.

Dobšinského rozprávkovo 2019

Považské osvetové stredisko

Výstava výtvarných prác zo súťaže Dobšinského rozprávkovo potrvá v Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Ak potrebujete na voľný čas dobrú knihu, potom vedzte, že Považskú knižnicu nájdete v nových priestoroch.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM