Filip Chudý Kultúra

Týždeň môže byť aj o zábave: Kde si ísť odfúknuť v Považskej Bystrici a okolí?

Ak ešte neviete, ako stráviť úvod tohtotýždňové augustové dni, potom sa nechajte inšpirovať nami vybranou ponukou podujatí z nášho mesta a okolia.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň môže byť aj o zábave: Kde si ísť odfúknuť v Považskej Bystrici a okolí?
Zdroj: TASR

Perzeidy 2019

2. – 10. augusta, na lúke pod pamätníkom SNP vo Vrchteplej

Na lúke pod pamätníkom SNP vo Vrchteplej sa uskutoční už 33. ročník astronomickej expedície Perzeidy. Tú pripravil Astronomický klub Juraja Bardyho v Plevníku – Drienovom, Púchovský eko-astro klub a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici.

Tvorivý pondelok – zdobenie cup cakes

5. augusta o 17:00, KC Cooltajner

Milé tvorivé duše. Prijmite pozvanie na ďalší tvorivý pondelok – tento krát sa bude zdobiť cup cakes. Na oslavu ako stvorené – jednoduché, chutné a príťažlivé.

Stará láska nehrdzavie

5. augusta o 19:00, kino Mier

Charlotte Field je jednou z najvplyvnejších žien na svete. Je šikovná, krásna, vzdelaná, pracuje v diplomacii a má talent na všetko. Fred Flarsky je nadaný novinár na voľnej nohe, ktorý priťahuje problémy. Nemajú vôbec nič spoločné, až na to, že Charlotte bola kedysi jeho opatrovateľkou a on bol do nej zaľúbený. Keď sa po rokoch náhodou stretnú… Americká komédia.

Odborný workshop – psychomotorický vývoj dieťaťa

7. augusta o 9:00, KC Cooltajner

S fyzioterapeutkou Radkou Šefferovou sa môžete porozprávať o vývoji dieťatka od narodenia. Prejdeme si jednotlivé fázy, porozprávame sa o najčastejsích chybách, o pomôckach, vhodných hračkách.

Labková patrola

7. augusta o 16:00, kino Mier

V Adventure Bay sa schyľuje k veľkej udalosti. Neohrozená Labková patrola totiž zažije svoje najnovšie a špeciálne dobrodružstvo v kinách na veľkom plátne. Animovaný film.

Rýchlo a zbesilo: Hobbs and Shaw

7. a 11. augusta o 19:00, kino Mier

Predĺžená ruka spravodlivosti Luke Hobbs a zbehnutý agent britskej tajnej služby Deckard Shaw boli proti svojej vôli donútení spolupracovať a napriek nekonečnej averzii sa im to celkom podarilo. Aj preto by ich nemalo zaskočiť, že dostali spoločnú zákazku, nájsť a zneškodniť tajnú britskú agentku, ktorá údajne zbehla do nepriateľského tábora. Akčný film.

Energy Latino Dance s Martou Majerčík

8. augusta o 18:00, KC Cooltajner

Hodiny intenzívneho tanečno – kondičného cvičenia, ktoré vytvorila a vyučuje Marta Majerčík, sú výborným workoutom v rytme tancov salsa, reggaeton, timba, afro, dancehall, cha-cha-cha, bachata, merengue, carnival samba, son, R&B, rumba, cumbia a ďalších. Sú určené pre všetky tanečné úrovne.

Letné kino v Cooltajneri: Pacho, hybský zbojník

8. augusta o 20:30, KC Cooltajner

Pozvánka do letného Coolfiteátru na film Pacho, hybský zbojník s legendárnym Jozefom Kronerom v hlavnej úlohe. Prineste si prosíme deky a karimatky na sedenie.

Hádzaná: Považská Bystrica – Frýdek-Místek

9. augusta o 18:30, športová hala

Druhý domáci prípravný zápas hádzanárov Považskej Bystrice v letnej príprave. Privítame v ňom českého extraligistu SKP Frýdek-Místek.

Strýko Baltazár show

10. augusta o 17:00, fontána pri kine Mier

Hravé popoludnie pre deti v rámci kultúrneho leta na fontáne. V prípade nepriaznivého počasia sa predstavenie uskutoční v kine Mier.

Futbal: Považská Bystrica – Marcelová

10. augusta o 17:00, futbalový štadión

Futbalisti Považskej Bystrice chcú postúpiť do druhej ligy. Lenže prvé kolo im nevyšlo, keď len remizovali v Lednických Rovniach. Ďalšiu stratu bodov si teda v úvode sezóny nemôžu dovoliť.

Burza platní Považská Bystrica

10. augusta o 19:00, Retro (Music & Coffee)

Burza vinylových platní v našom meste, resp. všetkých ostatných hudobných nosičov (CDčka, kazety), prehrávačov a ostatnej hudobnej techniky.

Neskoro večer

10. augusta o 20:00, fontána pri kine Mier

Talkshow Petra Marcina v rámci kultúrneho leta na fontáne. Večer plný zábavy: zaujímavé rozhovory, vtipné scénky, hry, piesne a skvelá atmosféra.

Pepík – letné kino v Prečíne

10. augusta o 21:00, areál futbalového ihriska v Prečíne

Česká komédia Pepík sa premietne v letnom kine v Prečíne na ihrisku.

Praznovské folklórne slávnosti 2019

11. augusta o 15:30, amfiteáter v Praznove

20. ročník folklórnych slávností v amfiteátri v Praznove.

O putovný pohár starostu obce Stupné

11. augusta o 11:00, futbalové ihrisko v Stupnom

18. ročník súťaže o putovný pohár starostu obce Stupné. DHZ Stupné a obec Stupné vás všetkých srdečne pozýva na 18. ročník súťaže o putovný pohár starostu obce Stupné. Súťaž sa bude konať na futbalovom ihrisku Stupné. Po ukončení súťaže bude bohatá tombola .

Anima mundi

11. augusta o 14:00, Kostol Panny Márie Lasaletskej, sídlisko Rozkvet,

Farnosť Považská Bystrica – Rozkvet a OZ Cooltajner srdečne pozývajú na netradičný koncert vážnej hudby.

Toy Story 4

11. augusta o 16:00, kino Mier

Hračkársky kovboj Woody si bol vždy istý zmysom svojho života. Vedel, že na prvom mieste je dávať pozor na dieťa, či už to bol chlapček Andy alebo dievčatko Bonnie. Problém však nastane, ked si Bonnie v škôlke vlastnoručne vyrobí Vidlíka – figúrku z plastovej vidličky… Animovaná rodinná komédia.

Martin Golej: Potulky

Kino Mier

Výstava fotografií člena fotoklubu Fénix pri Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici. Výstava potrvá do 18. septembra a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Konský vozový sprievod počas folklórneho festivalu Jánošíkove dni

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM