Filip Chudý Šport Iné športy

Trofej v považskobystrických rukách: Veľký úspech Moniky Uríkovej (20)

Mladá stolná tenistka z Považskej Bystrice Monika Uríková dosiahla jeden zo svojich najväčších úspechov. Čo naň povedala?

Ilustračný obrázok k článku Trofej v považskobystrických rukách: Veľký úspech Moniky Uríkovej (20)
Zdroj: TASR

Slovenský pohár (SP) mládeže v stolnom tenise v Ružomberku, na ktorom sa zúčastnili hráčky do 21 rokov, sa stal korisťou 20-ročnej Považskobystričanky Moniky Uríkovej. Talentovaná hráčka vyhrala všetky svoje zápasy. „Počas celého turnaja sa mi hralo veľmi dobre, pričom najťažšie bolo finále s Dašou Šinkarovou,“ povedala Uríková, ktorá stratila len dva sety.

„Cítila som sa za stolom naozaj dobre, nemala som počas turnaja žiadne väčšie problémy. Bola som v dobrej forme. Zaradila by som to k mojím najväčším úspechom, pretože Slovenský pohár sa tak často nevyhráva,“ konštatovala mladá Považskobystri­čanka.

Tá najprv prešla hladko skupinovou fázou a nezaváhala ani vo vyraďovacej časti turnaja. Za svoje výsledky získala 308 bodov, ktoré jej idú do rebríčka. Pred majstrovstvami Slovenska (MSR) budú ešte turnaje SP v Bratislave a vo Valalikoch

Podľa Uríkovej bolo toto jej víťazstvo dôležité aj z hľadiska nasadenie na MSR. „Dôležité to bolo aj z hľadiska psychiky, keďže som tento turnaj vyhrala druhýkrát, ale po dlhšej dobe, keďže predtým som bývala väčšinou tretia. Preto je to pre mňa cenné víťazstvo. Znamená to, že by sa mala udržať v reprezentácii, pričom pri jednotlivých zápasových nomináciách sa to tiež bude zohľadňovať,“ ozrejmila prínosy jej triumfu.

Odchovankyňa TTC Považská Bystrica aktuálne hosťuje v českom extraligovom klube MK Řeznovice. „Hoci mne osobne sa darí, družstvu zas nie, keďže sme v tabuľke dole. Ale teraz príde nová čínska posila, ktorá by nám mala pomôcť. Ešte tam však hrám aj v mužskej divízii, kde sme zas pre zmenu na prvom mieste a chceme ju celú vyhrať,“ doplnila s tým, že najbližšie ju čakajú klubové povinnosti.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM