Filip Chudý Hádzaná

Tréner, kapitán i hráči z Považskej: Slovákov čaká výnimočný domáci šampionát

Považskobystrická hádzaná má bohaté zastúpenie v nominácii Slovenska na majstrovstvá Európy na čele s trénerom Petrom Kukučkom.

Ilustračný obrázok k článku Tréner, kapitán i hráči z Považskej: Slovákov čaká výnimočný domáci šampionát
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenskí hádzanári absolvovali v pondelok svoj prvý tréning v Košiciach, kde ich od štvrtka čakajú tri duely v základnej skupine na domácom európskom šampionáte. Slovensko spoluorganizuje ME spolu s Maďarskom a zverencov kouča Petra Kukučku čakajú v F-skupine v Steel Aréne postupne súboje s Nórskom, Litvou a Ruskom. Do hlavnej fázy postúpia prvé dva tímy.

Považskobystrická stopa

Kukučka definitívne uzavrel nomináciu na šampionát, ktorá má 20 mien. „Z kádra, ktorý sme pozvali na záverečné sústredenie do Bratislavy, sa na ME nepredstavia Tomáš Rečičár a Igor Čupryna. Do tímu sa vracia tretí brankár Michal Martin Konečný,“ informoval kouč prostredníctvom oficiálneho portálu Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

V nominácii sú aj traja považskobystrickí odchovanci – Marián Žernovič, Šimon Macháč a Ľubomír Ďuriš. A tiež súčasný hráč MŠK Martin Briatka.

Privítali fanúšikov

Na ME sa Slováci predstavia bez zápasovej generálky, keďže dva minulotýždňové zápasy s Rakúskom zástupcovia oboch zväzov z obáv pred šírením koronavírusu zrušili. „Namiesto zápasov sme riadne trénovali. Nič iné nám nezostávalo. Už sme mali aj videoanalýzu Nórov. Nášho prvého súpera sme si rozobrali v prípravnom dueli s Holandskom,“ povedal Kukučka pre slovakhandball.sk.

Športové správy

Kormidelník slovenského tímu privítal, že na duely v Košiciach i Bratislave sa budú môcť štadióny zaplniť aspoň na 25 percent. „Veľmi nás to všetkých potešilo, že kompetentní rozhodli a povolili aspoň štvrtinu kapacity v hale. Dúfame, že títo fanúšikovia nahradia plnú halu, ktorú sme chceli mať, ale nebolo to možné. Aj 25 percent však môže vytvoriť takú atmosféru, aby chalani odovzdali ešte viac zo seba,“ vyhlásil Kukučka.

Ďuriš sa teší

Jeho tím sa do Košíc presunul v nedeľu, pred úvodným stretnutím s Nórskom (štvrtok 13. januára o 20.30 h) absolvujú hráči ešte dva tréningy v utorok a predzápasový v stredu.

V prípade postupu by Slovákov čakali minimálne ďalšie štyri stretnutia v nadstavbovej skupine, ktorá sa bude hrať už v Bratislave. „Na zápas proti Nórsku sa najviac teším, nikdy som proti tomuto súperovi nehral. Je to však favorit našej skupiny. Ak sa na situáciu pozrieme triezvymi očami, musíme zdolať Litvu a potom zabojovať proti Rusku,“ popísal plán slovenskej reprezentácie kapitán Ľubomír Ďuriš.

Nominácia na ME 2022

Brankári: Teodor Paul (USAM Nimes Gard/Fr.), Marián Žernovič (FTC Budapešť/Maď.), Michal Martin Konečný (BM Ángel Ximénez Puente Genil/Šp.)
Pivoti: Dominik Kalafut (HSG Nordhorn-Lingen/Nem.), Martin Slaninka (HSC Suhr Aarau/Švaj.), Šimon Macháč (SBS-Eger/Maď.)
Krídla: Tomáš Urban (TSV GWD Minden/Nem.), Marek Kováčech (Handball Sportunion Leoben/Rak.), Martin Briatka (MŠK Považská Bystrica), Lukáš Péchy (HC Sporta Hlohovec)
Spojky: Jakub Prokop, Tomáš Smetánka (obaja Viveros Herol BM Nava/Šp.), Martin Potisk (ThSV Eisenach/Nem.), Marek Hniďák (HC Burgenland/Nem.), Lukáš Urban (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Ľubomír Ďuriš (HE-DO B.Braun Gyöngyös/Maď.), Jakub Mikita (FTC Budapešť/Maď.), Marek Korbel (Talent Plzeň/ČR), Oliver Rábek (Tatran Prešov), Patrik Hruščák (HK Košice)

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM