Filip Chudý Rôzne

Trenčiansky kraj zasiahnu HORÚČAVY: Takáto teplota už môže ohroziť zdravie

Slovenské územie zasiahne poriadna dávka tepla. Nevyhne sa jej ani náš región. Meteorológovia vydali dokonca výstrahu.

Ilustračný obrázok k článku Trenčiansky kraj zasiahnu HORÚČAVY: Takáto teplota už môže ohroziť zdravie
9
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

V piatich okresoch juhozápadného Slovenska sa môže vo štvrtok (8. 7.) popoludní vyšplhať teplota na 38 stupňov Celzia. Upozorňuje na to na svojej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal dokonca výstrahy až tretieho stupňa.

Pred vysokými teplotami však varujú aj ostatné časti Slovenska. Výstrahy platia aj pre Trenčiansky kraj.

Už na stredu (7. 7.) vydal SHMÚ pre sedem okresov nášho kraja výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami od 13.00 do 18.00 hod. „Miestami očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia,“ uviedli meteorológovia.

Vo štvrtok (8. 7.) už varujú pred vysokými teplotami (33 či 34 stupňov Celzia od 14.00 do 18.00 hod.) celý Trenčiansky kraj, čiže aj okresy Púchov a Považská Bystrica, pre ktoré v stredu ešte výstraha neplatí. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ dodal SHMÚ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM