Samospráva

Trenčianska župa schválila pomoc Ukrajine a ZRUŠILA spoluprácu s Rusmi

Poslanci Trenčianskeho samospráveho kraja schválili humanitárnu pomoc za 50 000 eur černihivskej samospráve.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska župa schválila pomoc Ukrajine a ZRUŠILA spoluprácu s Rusmi
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) poskytne partnerskej ukrajinskej Černihivskej regionálnej štátnej správe materiálnu pomoc za 50 000 eur. Pomoc na odstraňovanie následkov ruskej vojenskej agresie odsúhlasili v pondelok poslanci Zastupiteľstva TSK jednomyseľne.

Pomoc na Ukrajinu

Ako informoval predseda TSK Jaroslav Baška, Trenčiansky kraj požiadalo o pomoc vedenie Černihivskej regionálnej štátnej správy písomne 3. marca.

Krajskí poslanci v pondelok zároveň uznesením odsúdili „neoprávnenú a nedôvodnú vojenskú agresiu Ruskej federácie proti Ukrajine a ľudské utrpenie spôsobené agresiou“.

Viac správ zo Slovenska

Odstúpenie od dohody

Poslanci Zastupiteľstva TSK na návrh poslanca Tomáša Merašického schválili aj odstúpenie od dohody o trhovej, ekonomickej, vedecko-technickej a kultúrnej spolupráci s ruskou Volgogradskou oblasťou, ktorú kraj podpísal v roku 2005.

Vyjadrili tiež solidaritu s nevinnými obeťami agresie a ochotu Trenčianskeho samosprávneho kraja podieľať sa na humanitárnej pomoci pre Ukrajinu a jej obyvateľov.

Poslanci odobrili už poskytovanú humanitárnu pomoc pre vojnových utečencov z Ukrajiny formou ubytovania v ubytovacích zariadeniach vo vlastníctve Trenčianskeho samosprávneho kraja a celodennej stravy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM