Filip Chudý Hádzaná

Traja Považskobystričania v elitnej desiatke: Chudoba dokonca úplne najlepší!

Hádzanárska sezóna sa pre Považskú Bystricu už skončila. Po jej konci sa môže tešiť z individuálnych úspechov svojich hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Traja Považskobystričania v elitnej desiatke: Chudoba dokonca úplne najlepší!
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica síce neprerušili osemročné čakanie na zisk extraligovej medaily, keď prehrali s Topoľčanmi v sérii o 3. miesto 1:3 na zápasy, ale zažiarili aspoň v tabuľke strelcov, keď až traja naši hráči sa nachádzajú v top 10. Vôbec najlepším kanonierom Extraligy bol s 215 gólmi Radim Chudoba. Na štvrtom mieste skončil Tomáš Vallo (167 gólov) a na desiatom Šimon Macháč (139), ale treba vyzdvihnúť, že na svojich postoch boli najlepší. Žiadna stredná spojka, resp. pivot viac gólov nedali.

„Pred sezónou som si určite nemyslel, že by som sa mohol stať najlepším strelcom Extraligy. Ja som sa len snažil v každom zápase čo najviac strelecky pomôcť tímu, aby ten dosahoval dobré výsledky. A hoci sa nám nakoniec nepodarilo získať medailu, pre mňa je toto aspoň taká cena útechy, hoci sklamanie zo záveru sezóny stále pretrváva,“ povedal Radim Chudoba, ktorý sa stal prvýkrát v kariére kráľom strelcov.

Ten mal priemer 6,32 gólu na jeden zápas, ale treba povedať, že nie v každom stretnutí mohol hrať bez obmedzení. Boli totiž aj také zápasy, v ktorých kvôli zdravotným problémom odohral len určitú časť stretnutia. „S počtom strelených gólov som spokojný, hoci si uvedomujem, že to mohlo byť aj lepšie, pretože mal som aj zápasy, keď to nebolo z mojej strany podľa predstáv,“ vyjadril sa Chudoba s tým, že teraz majú ešte odľahčené tréningy, až potom príde na rad dovolenka, ale ešte nevedel povedať, ako ju strávi.

Šimon Macháč sa do elitnej desiatky dostal síce len tesne o gól, ale nebyť zdravotných problémov, kvôli ktorým bol mimo hry približne mesiac, počas ktorého vynechal viacero zápasov, bol by v rebríčku strelcov určite vyššie. „Miesto v top 10 si cením. No nie to ani tak moja zásluha, ako tých, čo mi prihrávali, keďže mojou psou povinnosťou je tie góly už dávať,“ konštatoval Macháč, ktorý bol prekvapený, že spomedzi pivotov nastrieľal najviac gólov. Viac sa totiž podľa vlastných slov zápas od zápasu sústredil na to, aby čo najviac pomohol tímu, tabuľku strelcov preto podrobne nesledoval.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Medailový úspech pre Považskobystri­čanov: Prečo boli po ňom sklamaní? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM